Er zijn zulke creatieve mensen op de wereld en in ons kleine kikkerlandje zijn deze ook gewoon te vinden! Via Facebook kwam ik de Gaming Kerstbomen van Kelly tegen en ik wilde hier meer van weten en mocht wat vragen voorleggen.

Maak kennis met Kelly Callemeijn, 35 jaar en woonachtig in Maastricht. In februari 2010 is ze alweer 11 jaar samen met haar partner en samen hebben ze zoontje (eigenlijjk een kleine prins) Daley van 4 jaar oud. De kleine Daley vindt veel van dezelfde dingen leuk, net als zijn papa en mama. Kelly heeft ICT gestudeerd en is nu huismoeder, helaas is ze chronisch ziek.

Al sinds haar 6e jaar speelt ze al games! Het begon allemaal met Pac Man en Donkey Kong op de Atari. Zelf had ze geen gewone Nintendo, maar haar neefjes wel waar ze daarop speelde. Toen Kelly 7 jaar werd kreeg ze een Game Boy met Super Mario Land erop, een fantastisch cadeau die overal mee naar toe mocht op vakantie. Van de Sint kreeg ze later een Super Nintendo (SNES), zo blij dat ze in tranen uitbarste van blijdschap.

Toen Kelly, The Legend of Zelda – A Link to the Past, kreeg was ze helemaal verkocht. Bij de game zat een kaart en zo ging het avontuur van start. Inmiddels speelt ze bijna alles (als ze de kans krijgt) behalve voetbal games. Hoewel shooters en race games toch meer in het straatje van Kelly liggen speelt ze dat de laatste jaren toch weer minder. Verder is ze fan van spellen als Zelda (haar all-time favoriet!), de Final Fantasie reeks, Mario en vroeger op de PC de point & click games niet te vergeten.

Maar als ik dan vraag welke game ze onder de kerstboom zou willen vinden is dat dan een moeilijke vraag. Er zijn teveel games voor de PlayStation 4 die ze nog graag zou willen spelen omdat deze console vaak bezet is door zoontje Daley en haar vriend. Ze speelt veel op de Nintendo Switch, de Nintendo WiiU en PlayStation 3 staan op de slaapkamer. Of beneden samen met haar zoontje de LEGO games die ze ook fantastisch vindt, deze speelt ze met veel plezier samen en er zijn ook meerdere delen van, Star Wars! Maar voor de Nintendo Switch zou ze dan toch wel Pokemon Pikachu of Sword of Octopath traveler wel leuk vinden en op de PlayStation 4 Final Fantasy 7, als hij uit komt eind dit jaar.

Op Facebook zag ik maar liefst drie verschillende kerstbomen voorbij komen, eentje met een Mario thema, Zelda, thema en die van 2019 een Fortnite thema.

Hoe kom je erop op dit te gaan maken?
Ik heb een aantal jaren geleden de Mario bomen op verschillende gaming pagina’s voorbij zien komen. Dit vond ik zo’n leuk idee dat ik zelf ben gaan knutselen.

De versieringen, bestaan deze alleen uit strijkkralen?
Ja, deze bestaan alleen uit strijkkralen.

Waar haal je de voorbeelden vandaan?
Op Pinterest zijn veel voorbeelden te vinden, maar met de Fortnite kerstboom heb ik toch ook wel veel zelf moeten verzinnen. Hier zijn maar weinig voorbeelden van te vinden en ik wilde toch een volle boom hebben.

Hoe lang ben je met deze kerst ornamenten bezig om te maken?
Ik begin hier meestal al in Maart mee. Zo lang? Zullen jullie denken. Het kan inderdaad sneller maar doordat ik het syndroom van Tietze (een soort reuma) en scoliose heb kan ik maar maximaal twee stuks maken voordat ik weer erge pijn krijg. Daarom maak ik de versieringen ruim op tijd. Ik maak tussentijds wel foto’s zo kan ik zien of ik genoeg heb gemaakt om de boom mee te vullen.

Heb je hier hulp bij? Of maak je dit alleen?
Ik doe dit helemaal alleen.

Welke boom vindt je tot nu toe de mooiste?
Ik vind ze persoonlijk allemaal wel iets speciaals hebben. De Fortnite kerstboom van dit jaar, heeft bijna niemand denk ik. Maar ik ben nu eenmaal een groot Zelda fan dus als ik moet kiezen, de Zelda boom!

Welk thema zou je nog wel eens willen maken?
Een LEGO thema zou mijn zoontje cool vinden. Of van Luigi’s Mansion. Maar ook het niet echt game gerelateerde Star Wars thema zou ik cool vinden om te maken.

Maak je nog andere (kerst)versieringen van strijkkralen?
Ik heb ook een kerstkrans gemaakt. Hier waren geen (kleine) patronen van te vinden. Degene die ik op internet zag waren echt heel groot en dat is me te zwaar om dan af te maken. Dus ik heb een zelf verzonnen kleinere versie gemaakt.

Ik wil Kelly heel erg bedanken voor haar tijd en natuurlijk voor de foto’s die ik van haar erbij mag plaatsen.

Wat vinden jullie van deze kerstbomen?

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.