Bij het lezen van dit persbericht is mijn eerste gedachte, is dit een 1 april grap? Je moet er tegenwoordig op tijd bij zijn tenslotte om mensen nog een beetje ergens in te kunnen laten trappen. Aan de andere kant is het eten van groente natuurlijk erg goed en gezond, waarom zouden vleesproducten dan meer Health Points (HP) opleveren in games?

Bij Knorr, je weet wel van die wereldgerechten,  hebben ze een petitie gestart waarmee de game-uitgevers oproepen om digitale groente een supercharge te geven. Hierbij doelen ze op games als Minecraft, Fortnite, Skyrim en GTA V waarbij je personage bij het eten van vlees sneller hersteld dan bij het eten van groente.  Nu weet ik zelf wel dat een goed stuk vlees toch iets meer lijkt te vullen dan een portie wortelen. Neem als vergelijking voor bijvoorbeeld Minecraft dat een bereide steak vier hongerbalken hersteld, tegen een wortel die twee hongerbalken aanvult. Nu is het eten van groente belangrijk en is het advies van het Voedingscentrum om 250 gram hiervan te eten, per dag. Nu zit men op zo’n 153 groente per dag en dat is te weinig. Dus moet er ‘iets’ veranderen moeten ze bij Knorr hebben bedacht.

Twitch-streamer Jeremy Frieser over het initiatief: “Als voorstander van een gezonde levensstijl ben ik ervan overtuigd dat de virtuele wereld een afspiegeling moet zijn van deze waarden. Laten we samen streven naar een gaming cultuur die gezonde keuzes omarmt en groenten niet alleen als bijgerecht ziet, maar als de hoofdrolspelers.”

Altijd leuk zo’n samenwerking. Ik heb de Youtube en Twitch pagina’s doorlopen en kon werkelijk niets vinden over Jeremy, Knorr en deze petitie. Ik had op zijn minst een filmpje verwacht, of een oproep dat men massaal de petitie zou moeten tekenen. Nog een puntje waarom ik denk dat het misschien een 1 april grap is. Mocht ik het mis hebben, alstublieft deel de link naar een video!

Wat dan wel leuk is om te vermelden is dat de vier eerder genoemde games verschillende ‘Knorr-mods’ hebben waar je kennis kan maken met groente, groentes en groenten. Neem een kijkje op de website van Knorr om daar de extraatjes te vinden voor jouw favoriete games. Deel je ervaring via jouw socials met #ModTheVeg als je van mening bent dat groente net zoveel HP op moet leveren als een stuk vlees.

Wat ik me dan ook nog afvraag, gaan ze straks taarten ook nog verbieden in games?

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.