Mens Erger Je Niet! Wie is er niet groot mee geworden? Een klassiek familiespel waarvoor je enkel een bord, meerdere pionnen en een dobbelsteen nodig hebt met als doel in vijf rondes als eerste jouw pionnen thuis te brengen. Van dit wereldberoemde spel is er zelfs een heus Nederlands Kampioenschap en ook in 2020 vindt die weer plaats.

Het wereldberoemde familiespel Mens Erger Je Niet werd in 1934 voor het eerst in Nederland uitgebracht door Koninklijke Jumbo, sindsdien zijn er diverse versies op de markt verschenen. Oude liefde roest niet en dat geldt ook zeker voor klassieke bordspellen, daarom is er ook een heus Nederlands Kampioenschap Mens Erger Je Niet! Dit kampioenschap wordt ieder jaar gehouden in Emmeloord en georganiseerd door carnavalsvereniging De Droogpieren, in samenwerking met Koninklijke Jumbo. Spelers van alle leeftijden zijn welkom om een gooi te doen naar die felbegeerde titel. Aan de 2020-editie die eind januari gehouden wordt doen maar liefst meer dan 250 deelnemers mee én opgeven is nog mogelijk!

                                 

In 2019 streden er maar liefst 244 deelnemers tijdens de 41e editie om de titel Nederlands Kampioen Mens Erger Je Niet-en. Uiteindelijk was het Natasja Scheffer die in vijf rondjes haar vier pionnen als eerste thuis bracht en er met haar slechts 22 jaar met de felbegeerde titel, de trofee in de vorm van een wisselpion en een geldbedrag van €400,- vandoor ging.

Houdt je agenda vrij voor zaterdag 25 januari, want dan is ‘t Voorhuys in Emmeloord weer de place to be om met de dobbelsteen te werpen en de heuse pionnenstrijd losbarst. Even oefenen is natuurlijk met de feestdagen in zicht een uitgelezen kans: gezellig na het kerstdiner met de familie een potje Mens Erger Je Niet-en. Duik die spelletjeskast in en doe een gooi! Het zou toch enorm tof zijn als er weer een “Female-Gamer” als kampioen uit de bus komt?… Wij wensen alle deelnemers in ieder geval al enorm veel succes, tactiek en geluk en mocht je niet winnen: ach mens, erger je dan niet.

Details:
Locatie:Theater ’t Voorhuys, Beursstraat 1, 8302 CW Emmeloord
Start NK: 12.30 uur
Tarief deelname: € 5,-

De smaak te pakken? Geef je dan nog snel hier op: mensergerjeniet@droogpieren.nl 
Op de dag zelf inschrijven is eventueel ook mogelijk. Kinderen zijn welkom, mits zij zelfstandig het spel kunnen spelen.

Wie durft het aan?!

© Koninklijke Jumbo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.