Het ziet er naar uit dat de Franse ontwikkelaar Asobo Studio nu al werkt aan een vervolg op A Plague Tale: Innocence. De game werd destijds goed ontvangen en is zelfs genomineerd voor Best Narrative tijdens The Game Awards. Het is dan ook niet heel gek dat er een vervolg op komst is. Het is echter nog toekomstmuziek; mocht het vervolg het licht zien, dan zal dit pas in 2022 gebeuren.

A Plague Tale: Innocence is eerder dit jaar uitgekomen voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. De game speelt zich af in Frankrijk, in het jaar 1939 en richt zich op Amicia en haar broertje Hugo. Zij worden achtervolgd door de Inquisitie en moeten proberen te overleven in deze meedogenloze wereld, die ook nog eens geteisterd door de Zwarte Dood. Daarnaast leidt kleine Hugo aan een mysterieuze ziekte.

Het gerucht over het vervolg werd de wereld in geslingerd door een Franse website, genaamd XboxSquad. Zij zouden deze informatie verkregen hebben via een betrouwbare bron, namelijk het hoofd van uitgever Focus Home Interactive. Het vervolg zou in 2020 aangekondigd moeten worden, om uiteindelijk in 2022 uitgebracht te worden. In eerste instantie werd A Plague Tale: Innocence uitgebracht als alleenstaande game, maar het ziet er naar uit dat Asobo Studio er toch voor gekozen heeft om aan een vervolg te gaan werken.

Eurogamer is gelijk bovenop dit gerucht gedoken en heeft proberen te achterhalen in hoeverre we dit gerucht moeten geloven. Zij hebben Focus Home Interactive benaderd en hierbij werd het gerucht in ieder geval niet ontkend, noch bevestigd.

Focus Home Interactive geeft aan erg trots te zijn op de resultaten die A Plague Tale: Innocence met zich meebracht. Ze zouden graag ervoor zorgen dat de game nog meer aandacht krijgt onder de gamers en zullen de game blijven promoten. Vorig jaar hebben zij aangekondigd samen te gaan werken met ontwikkelaar Asobo Studio, voor een nieuw project, maar destijds is nooit gezegd dat dit om het vervolg van A Plague Tale: Innocence zou gaan. Zodra de tijd rijp is, zal er meer informatie omtrent dit vervolg gegeven worden.

Duidelijk is wel dat de game voor de nieuwe generatie consoles beschikbaar gaat worden.

© FOCUS HOME INTERACTIVE / ASOBO STUDIO
Met dank aan XboxSquad en Eurogamer.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.