Drie jaar geleden gingen de geruchten rond dat er een vervolg van de hooggeprezen game A Plague Tale: Innocence in ontwikkeling zou zijn. Fast forward naar nu en we zijn inmiddels al verwend met een releasedatum. A Plague Tale: Requiem verschijnt namelijk op 18 oktober, dit jaar.

Tijdens de Focus Showcase werd er een uitgebreide trailer getoond voor de game, waarin de focus lag op de gameplay. In de trailer is meer dan tien minuten aan gameplaybeelden te zien van de nieuwe A Plague Tale en tijdens het evenement werd daarbij ook gelijk bekend gemaakt dat de game later dit jaar zal uitkomen, voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Sterker nog, de game is inmiddels al vooruit te bestellen.

In de gameplaytrailer zien we hoe Amicia en Hugo, die allebei nu een stukje ouder zijn, zich een weg banen door een enorme okerrode steengroeve, vol met soldaten die hen maar wat graag te grazen nemen. Gelukkig kan het duo vele nieuwe trucjes gebruiken en zijn ze niet bang hun handen vuil te maken, zoals we gewend zijn uit de eerste game.

In A Plague Tale: Requiem gaan spelers op een emotionele reis, door een wrede wereld, vol bovennatuurlijke krachten. Amica en Hugo ontvluchtten hun verwoeste land en trekken nu naar het zuiden, waar spelers te maken krijgen met nieuwe gebieden en levendige steden. Hier wil het duo een nieuw leven opbouwen en Hugo’s vloek onder controle krijgen. Dit gaat echter niet zonder slag of stook. Hugo’s krachten ontwaken namelijk weer, waardoor dood en verderf terugkeren in de vorm van een horde hongerige ratten. Broer en zus vluchten opnieuw en hopen dat een eiland hun redding zal zijn.

Zo te horen zullen spelers zich weer voor moeten bereiden op een hartverscheurende reis door een prachtige, maar meedogenloze wereld.

A Plague Tale: Requiem komt uit op 18 oktober voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X/S. De game zal daarnaast ook beschikbaar zijn in cloud-vorm, voor de Nintendo Switch.

Bekijk hier de uitgebreide gameplaytrailer voor A Plague Tale: Requiem:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.