De award voor meest interessante aangekondigde game in de Nintendo Direct Mini: Partner Showcase van 28 juni 2022 gaat naar: Blanc! Een prachtige handgetekende game die gaat over een wolf én een hert!

Een prachtig, handgetekende coöperatieve game, op deze manier zou je Blanc het beste kunnen samenvatten. Geheel in zwart-wit-stijl ga je lokaal of online samenwerken en puzzels oplossen. Veel is er in feite nog niet over bekend, maar als je de beelden ziet ben je meteen al verkocht en heb je in principe niets anders meer nodig. De game van Gearbox Publishing en Casus Ludi zal je hart ongetwijfeld doen smelten.

Je volgt een kleine wolf en een jong hert. Na een sneeuwstorm zijn ze gescheiden van hun families. Op het eerste oog zou je niet denken dat deze twee dieren samen zouden werken, maar in Blanc zijn de wolf en het hert op elkaar aangewezen. Beide dieren hebben ieder hun eigen vaardigheden waardoor ze een perfect team vormen. Herten kunnen ver en hoog springen en wolven daarentegen kunnen zich door kleine ruimtes murwen. Het duo is onafscheidelijk geworden en worden de grootste vrienden en dat hebben we absoluut kunnen zien in de trailer die in de Nintendo Direct getoond werd.

Ook al lijkt het er op dat het vooral een korte game is die je binnen enkele uren uitspeelt is het er absoluut één om naar uit te kijken en één die je ongetwijfeld absoluut gespeeld dient te hebben vanwege de emotionele lading. Enkel een verhaal in beeldvorm zonder enige toevoeging van tekst. Laat je verleiden door dit prachtige avontuur van een hert en een wolf. Blanc verschijnt in februari 2023 exclusief voor de Nintendo Switch en PC.

© Gearbox Publishing
© Casus Ludi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.