Electronic Arts heeft samen met ontwikkelaar DICE het nieuwe deel in de Battlefield-reeks aangekondigd, namelijk Battlefield 2042. Het moet een baanbrekende first-person-shooter worden, die veranderingen aanbrengt in de moderne multiplayer-sandbox die we nu kennen. De game zal worden aangedreven door geavanceerde technologie, die de mogelijkheden van next-gen-hardware verlegt en spelers laten opgaan in een totale oorlogservaring in de nabije toekomst. 

In Battlefield 2042 kruipen spelers in de huid van Specialists, wat een gloednieuw type speelbare soldaat is voor de franchise. Specialists zijn geïnspireerd door de traditionele vier Battlefield-klassen en worden uitgerust met elk hun unieke Specialist Trait en Specialty. Daarnaast hebben ze volledig configureerbare uitrustingen. Als Specialist krijgen spelers toegang tot een geavanceerd arsenaal aan wapens, uitrustingen en voertuigen die ze in de strijd kunnen gebruiken. Dit biedt creatieve spelers talloze opties om volgens hun eigen speelstijl de game te spelen en daarmee tegenstanders te slim af kunnen zijn.

De setting speelt zich af in een wereld die zich op het randje van de afgrond bevindt. Er zijn tekorten aan voedsel, energie en schoon water, wat geleid heeft tot tientallen mislukte staten en de grootste vluchtelingencrisis in de geschiedenis van de mensheid. Onder deze staatlozen bevinden zich families, boeren, ingenieurs en soldaten. In het midden van deze crisis sleuren de Verenigde Staten en Rusland de wereld mee in een totale oorlog. Niet-gelieerde Specialists sluiten zich aan bij beide kampen en vechten niet voor een vlag, maar voor de toekomst van de staatlozen in deze nieuwe wereld.

Spelers gaan elkaar te lijf in matches met maximaal 128 spelers. De actie wordt verbeterd met real-time-evenementen die vorm geven aan het strijdveld en tactische gevechten.

Oskar Gabrielson, General Manager van DICE, geeft aan dat Battlefield 2042 een evolutie van de franchise is, die omarmt wat de spelers willen: de ultieme multiplayer-sandbox voor Battlefield met intense gevechten en talloze ongelooflijke, onverwachte momenten.

Verder kan je in Battlefield 2042 het volgende verwachten:

  • Totale oorlogsvoering, All-Out Warfare – De volgende generatie van de populaire modes Conquest en Breakthrough, met de grootste maps ooit voor de franchise en voor het eerst in de geschiedenis tot 128 spelers*. Beleef de intensiteit van totale oorlog in grootschalige gevechten zoals nooit tevoren op maps boordevol dynamisch weer, gevaarlijke omgevingen en spectaculaire wereldgebeurtenissen met tornado’s die de map uiteenrijten en zandstormen die de zon verduisteren.
  • Hazard Zone – Een gloednieuw en bloedstollend squad-based speltype voor de Battlefield-franchise en een moderne interpretatie van de multiplayer-ervaring die kenmerkend is voor DICE, maar heel anders is dan de Conquest- of Breakthrough-modes.

Een derde spelervaring moet nog worden ontwikkeld door DICE LA. Het moet een nieuw spannend speltype zijn voor de franchise en een liefdesverklaring zijn aan alle Battlefield-fans, waarin trouwe spelers zich direct thuis zullen voelen.

Battlefield 2042 zal op 22 oktober uitkomen voor PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X. De game is nu al vooruit te bestellen en er zijn drie verschillende edities verkrijgbaar: Gold Edition, Ultimate Edition en een normale editie.

Bekijk hier de onthullingstrailer voor Battlefield 2042:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.