It’s On – Breda Game City! Ons kikkerlandje is een stad rijker waar het bol zal staan van de videogame industrie, namelijk het Brabantse Breda. In deze stad zouden er volgens de organisatie vele onbenutte kansen en mogelijkheden liggen voor de Videogames industrie. Wij zijn uiteraard reuze benieuwd naar welke toffe games we nog meer van eigen bodem kunnen verwachten.

De stichting Breda Game City focust zich op de lokale mogelijkheden en beoogt een professionele, gezonde en creatieve omgeving te creëren voor de voortvarende videogames industrie in Breda.

“Tijdens mijn opleiding en de opstartfase van onze gamestudio kwam ik erachter hoe nuttig een lokale community kan zijn en hoe dit in Breda nog kon verbeteren. Een dergelijke community is niet alleen handig voor game developers onderling, maar ook de betrokkenheid en steun van lokale partijen als de gemeente Breda zijn uiterst waardevol in dit stadium. Met Breda Game City zetten we ons in om het gemakkelijker te maken voor starters en bestaande bedrijven om deze lijntjes te benutten, de kansen te verzilveren en developers voor een deel te ontlasten zodat ze zich meer kunnen focussen op het ontwikkelen van games.” – Matthijs van de Laar (voorzitter Breda Game City)

In Breda is de videogame industrie booming business en de verwachting, althans die aan de kant van Female-Gamers.nl, is dat we dus vele leuke Indie-games uit deze stal kunnen gaan verwachten. De stichting heeft als doel Bredase talenten zichtbaar te maken en door hen kansen en activiteiten te geven of te creëren en dat juichen we natuurlijk alleen maar toe. Een aantal voorbeelden van games die uit Breda komen: Pine en Winkeltje. Op Female-Gamers.nl is daar ook eerder al uitgebreid aandacht aan besteed.

Om de doelen te realiseren heeft de organisatie een belangrijke partner, namelijk Breda University of Applied Sciences (BUas). Heel veel afgestudeerde studenten vertrekken naar elders in het land of overzee, maar niets is fijner dat in je eigen (studie)stad terecht te kunnen met je talent. Ook de gemeente Breda zelf is enthousiast en heeft al steun voor de komende jaren toegezegd.

Wij wensen Breda Game City heel veel succes en kunnen niet wachten op de prachtige games die in deze mooie stad ontwikkeld gaan worden.

Meer informatie is te vinden op de website van Breda Game City.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.