Na bijna een jaar geleden officieel onthuld te zijn met een releasedatum van 18 februari, die niet gehaald werd, heeft Far Cry 6 dan eindelijk een nieuwe definitieve releasedatum gekregen. Ubisoft heeft namelijk bekendgemaakt dat de game, met Breaking Bad-acteur Giancarlo Esposito als de slechterik, op 7 oktober gelanceerd wordt. De game zal dan beschikbaar zijn voor praktisch alle platformen.

Far Cry 6 zal zich afspelen in het tropisch paradijs Yara, dat stil heeft gestaan in de tijd. De speler neemt deel aan een moderne guerrillarevolutie, om zo een dictator ten val te brengen. Deze dictator, genaamd President Anton Castillo, wordt door niemand minder gespeeld door Giancarlo Esposito, die onder andere bekend is van Breaking Bad, Better Call Saul en The Mandalorian. Hij belooft zijn land in haar oude glorie te herstellen, terwijl hij zijn zoon Diego klaarstoomt om hem op te volgen. Diego zal worden vertolkt door Anthony Gonzalez (bekend van Coco). Het land is echter verdeeld en spelers kunnen kiezen om het spel te spelen als een mannelijke of vrouwelijke Dani Rojas.

In Far Cry 6 krijgen spelers alle vrijheid om de game te ervaren zoals zij dat willen, waarbij zowel een onopvallende als explosieve aanpak wordt ondersteund. Naast de resolveropties, waarmee spelers materialen kunnen omtoveren tot wapens, hebben spelers een ruime keuze aan traditionele wapens en nieuwe manieren om de wereld te doorkruisen, waaronder paarden, tanks en gekke doe-het-zelf voertuigen. Daarnaast krijgen spelers ook de kans om samen te werken met gloednieuwe dieren als Chorizo, de schattige hond die geen soldaat kan negeren, of Guapo, Juans bloeddorstige krokodil.

De game zal speelbaar zijn in zowel een solo- als coöp-modus waarbij spelers Yara’s uitgestrekte open wereld ontdekken; van weelderige jungles tot vervallen steden. Terwijl het leger van Antón de lucht, wegen en zeeën controleert, opereren spelers vanuit verborgen guerrillakampen door het hele land, waar ze soldaten en grondstoffen verzamelen en hun volgende zet plannen. Spelers navigeren door de wereld en benaderen situaties als echte guerrillastrijders om ervoor te zorgen dat elke aanval het regime hard raakt.

Spelers die Far Cry 6 pre-orderen, krijgen toegang tot het Libertad-pakket, dat onder meer de Libertad uitrusting voor Chorizo bevat en de hypermoderne Discos Locos, een bewapende schijfwerper waarme spelers vijanden op hun eigen graf laten dansen.

Tot slot is de exclusieve Ubicollectible figurine Lions of Yara (hoogte: 26 cm), die Antón Castillo, de president en leider van Yara, en zijn tienerzoon Diego laat zien, nu verkrijgbaar als pre-order op de Ubisoft Store. Deze figurine komt met een unieke code die een in-game charm, The Lions of Yara, ontgrendelt in Far Cry 6.

Far Cry 6 zal op 7 oktober uitkomen voor PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One, Stadia, Amazon Luna en Windows PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store. Spelers die de game op de huidige generatie consoles aanschaffen, krijgen een gratis next-gen-upgrade voor PlayStation 5 of Xbox Series X.

Bekijk hier de Gameplay Deep Dive trailer voor Far Cry 6:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.