Het ziet er naar uit dat Frictional Games niet kon wachten tot The Game Awards volgende week en heeft inmiddels het nieuwe deel in de Amnesia franchise aangekondigd, namelijk Amnesia: The Bunker. De game staat gepland voor een release in maart 2023 en zal grote veranderingen voor de horrorfranchise bevatten.

Amnesia: The Bunker is inmiddels de vierde game binnen de Amensia-franchise en zal volgens de ontwikkelaar flinke veranderingen met zich meebrengen. Zo zou de game een semi-open-wereld-game gaan worden en is het voor het eerst mogelijk voor spelers om wapens met zich mee te dragen. Tevens zouden er nauwelijks gescripte gebeurtenissen in de game zitten, waardoor elke speelsessie uniek is en anders kan uitpakken. Daarnaast belooft de ontwikkelaar meerdere oplossingen voor puzzels en obstakels, wat moet bijdragen aan een gevoel van vrijheid in de game.

De game speelt zich af in, zoals de titel al doet vermoeden, een bunker tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hoewel het verhaal nog niet volledig onthuld is, kruipen spelers in de huid van een Franse soldaat die (wederom) geteisterd wordt door geheugenverlies. Gewapend met slechts een enkele kogel en een luidruchtige dynamozaklamp, moeten spelers hun angsten overwinnen en levend uit de bunker zien te komen.

Twaalf jaar geleden luidde Frictional Games met hun survival-horrorgame Amnesia: The Dark Descent een geheel nieuwe generatie van horror in. Hoofdpersonage Daniel, lijdt aan geheugenverlies (‘amnesia’) en ontwaakt in een herenhuis van de Pruisische baron Alexander. Waarom hij daar is, dat weet hij niet. Door middel van aanwijzingen in de vorm van herinneringen en achtergelaten notities, probeert Daniel zijn ware identiteit te achterhalen. Hij sluipt door het herenhuis en wordt achtervolgd door een schaduw, waar hij niet aan kan ontsnappen. De game speelt met duisternis; verblijf je hier te lang in, dan gaat langzaam je geestelijke gezondheid achteruit, wat uiteindelijk leidt tot hallucineren.

Een precieze releasedatum voor Amnesia: The Bunker is nog niet bekend, maar staat momenteel gepland voor maart 2023. De game zal uitkomen voor PC (Steam en Epic Games Store), PlayStation 4, Xbox Series X/S en Xbox One.

Bekijk hier de aankondigingstrailer voor Amnesia: The Bunker:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.