Slecht nieuws voor spelers die het online kaartspel Gwent: The Witcher Card Game op consoles spelen. CD Projekt Red heeft namelijk aangekondigd te gaan stoppen met het ondersteunen van deze game. Dat betekent dat de game niet meer zal worden voorzien van reguliere updates. Dit tot grote teleurstelling van consolespelers.

Met de komst van Gwent op iOS-apparaten, en met een Android-variant in de maak, heeft CD Projekt Red besloten om de stekker uit de consoleversies te trekken. In een blogpost geven zij aan niet langer verschillende versies van Gwent te kunnen ondersteunen en tegelijk te kunnen updaten. Jammer vinden ze het wel, Gwent is namelijk in 2018 uitgekomen voor consoles en het was hun doel om consolespelers dezelfde mate van ondersteuning te bieden als de PC-variant van de game. Helaas is het niet anders en moest er een keuze gemaakt worden. CD Projekt Red heeft hierbij de knoop moeten doorhakken en uiteindelijk moeten kiezen voor de meest populaire versies van Gwent, namelijk die op PC en mobiel (iOS).

Als gevolg hiervan, zullen er geen updates meer voor de game uitkomen op alle consoles en spelers krijgen ook geen toegang tot nieuwe uitbreidingen. Daarnaast wordt ook de matchmaking met andere platforms uitgeschakeld. CD Projekt RED geeft consolespelers wel de kans om hun voortgang te verplaatsen naar de PC-variant. Dit zal dan via een GOG-account gedaan moeten worden en is mogelijk van 9 december tot 9 juni 2020. Het samenvoegen van accounts is helaas niet mogelijk, dus het gaat hier enkel om het overzetten van voortgang naar GOG-accounts, waarbij er nog geen voortgang is gemaakt in Gwent. Mocht je de game dus al eerder op PC hebben gespeeld en ook op console, dan zul je jouw voortgang op console niet kunnen overzetten naar jouw PC-account.

Al deze voortgang zal worden meegenomen met het overzetten:

  • Verzamelde ornaments
  • Meteorite Powder — alleen geldig voor Xbox One-spelers
  • Alle ingame valuta
  • Kaarten
  • Decklijsten
  • Account level
  • Huidige rank
  • Thronebreaker beloningen
  • Contracten

Wat het Meteorite Powder betreft; het is alleen mogelijk voor Xbox One-spelers om deze over te zetten naar PC. Speelde je de game op PlayStation 4, dan zul je de Meteorite Powder uit moeten geven, voordat je jouw account overzet.

Hoe het overzetten van jouw voortgang in Gwent in z’n werk gaat, legt CD Projekt RED uit op deze website.

© CD PROJEKT RED

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.