Na lang wachten, en vele verzoeken, komt op 29 oktober het online kaartspel Gwent eindelijk naar mobiele apparaten! Voordat we iets te hard juichen; de game is voor nu enkel nog aangekondigd voor iOS. De Android-gebruikers onder ons zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Voor degenen die nog geen kennis gemaakt hebben met Gwent; het kaartspel is afkomstig uit de immens populaire role playing game The Witcher 3. Tussen alle gevechten door, is het hier mogelijk om verschillende NPC’s aan te spreken en ze uit de dagen voor een potje Gwent. Het kaartspel heeft uiteindelijk zoveel fans gekregen, dat uitgever CD Projekt RED eind 2018 een op zichzelf staande game uitgebracht voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Het is een tactisch kaartspel, dat op snel tempo gespeeld kan worden en waarbij twee legers tegen elkaar “vechten” op het slagveld. In kaartvorm dus. Door andere potjes te winnen, krijg je weer nieuwe kaarten waarmee je je deck kunt uitbreiden en nog sterker kunt maken.

Een perfecte game voor onderweg, zou je denken. Het ziet er dus naar uit dat CD Projekt RED geluisterd heeft naar de fans en zal de game op mobiele apparaten uitbrengen. Voor nu zullen alleen Apple gebruikers onderweg van de game kunnen genieten. De game zal op 29 oktober beschikbaar worden gesteld voor speler die in het bezit zijn van een iPhone 6 of nieuwer. Daarnaast kan de game ook worden gespeeld op alle soorten iPads vanaf de vijfde generatie. Op de nieuwste apparaten zal de game zelfs in 4K te spelen zijn.

De iOS-versie van de game zal gebruik maken van het touchscreen, wat ideaal klinkt voor een game als deze. Heb je de game al eerder gespeeld op PC, dan zul je jouw voortgang en aankopen kunnen overzetten naar iOS en andersom. Switchen tussen verschillende apparaten is hierdoor heel gemakkelijk. Je hebt hiervoor wel een GOG-account nodig; het platform waarop Gwent te spelen is op PC.

Wil je gelijk op de eerste dag aan de slag? Dan kun je de game alvast gratis pre-orderen via de AppStore. Wanneer Gwent: The Witcher Card Game naar Android-apparaten komt, is helaas nog onbekend.

Zie hier de aankondigingstrailer:

©CD PROJEKT RED

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.