Als je fan bent van Legend of Zelda: Breath of the Wild en Fable dan ga je deze adventure game wel waarderen. Betreed de open wereld en verken de prachtige natuur, terwijl monsters jou tegen willen houden.

De trailer van Pine belooft veel goeds. Veel ruimte en bewegingsvrijheid. Het spel speelt zich af in de prachtige wereld van Albamare, een gebied vol met uitgestrekte bossen en zanderige woestijnen. Je speelt de rol van Hue, een jong volwassene die de omgeving moet verkennen, ruilen met anderen voor handige items en moet vechten tegen monsters die slimmer zijn dan mensen.

Wat trouwens leuk is om te weten is dat Pine is gemaakt in Nederland. Twirlbound is een klein developersbedrijf gevestigd in Breda en heeft door een succesvol Kickstarter campagne geld verzameld om deze game te kunnen realiseren. Ruim 4000 mensen die geld hebben gedoneerd voor de ontwikkeling van Pine zijn nauw betrokken geweest bij dit project.

In de open wereld van Pine gebeurt er van alles. Alles wat je tegen komt leeft en doet zijn best om overleven. Hue kan bevriend raken met bepaalde monsters en samen vechten tegen anderen, maar je kan hen ook aanvallen en hun eten stelen. Je kunt hen eventueel zelfs dwingen om hun gebied af te staan aan jou. Het kan voorkomen dat een dorp is overgenomen door monsters of dat er tekenen zijn dat die overname op elk moment kan gebeuren.

Vooralsnog lijkt mij dit een geweldige game om te spelen. Op zoek gaan naar items in de open wereld en deze ruilen in het eerst volgende dorp, monsters wegjagen en heerlijk rustig de omgeving verkennen. Ik ben wel benieuwd hoe groot de wereld is, want bij Breath of the Wild was dit behoorlijk groot. En dan dacht je dat je overal geweest was, maar je kwam altijd iets nieuws tegen. Ja, ik ben heel erg benieuwd naar Pine.

Pine is vanaf 10 oktober verkrijgbaar op Steam en Nintendo Switch. Ga naar de officiële website voor meer informatie over de adventure game.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.