Goed nieuws voor de horrorfanaten onder ons, die graag games als Dead By Daylight en Friday The 13th spelen. Capcom heeft namelijk tijdns de Tokyo Game Show (TGS) een nieuw soort survival horrorgame onthuld, die zich afspeelt in het Resident Evil-universum. De game heeft nog geen definitieve naam, maar de werktitel luidt Project Resistance.

Net zoals de eerder genoemde games, is Project Resistance, een asymmetrische online multiplayer game met als doel: overleven! Vijf personen worden in één server gegooid, waarbij één speler de rol van Mastermind op zich neemt. De vier andere spelers zijn Survivors; zij moeten samenwerken om te ontsnappen en de gestoorde Mastermind te slim af te zijn.

Het personage Mastermind volgt de vier Survivors via een netwerk van beveiligingscamera’s, waarbij hij of zij de Survivors steeds een stap voor moet zien te blijven om hun ontsnapping te ontkomen. Hierbij gebruikt Mastermind een deck strategische kaarten om een dodelijke hindernisbaan voor de Survivors te creëren. Hij kan met deze kaarten bloeddorstige wezens oproepen, valstrikken plaatsen, de omgeving manipuleren en wapens bevestigen aan de beveiligingscamera’s die overal rondhangen. Het is voor Mastermind ook mogelijk om zelf de door hem opgeroepen wezen, zoals zombies, te besturen en de Survivors van kant te maken. Hierdoor is het ook voor het eerst mogelijk om de enorme, dodelijke Tyrant te besturen. Dit personage zal voor Resident Evil-fans niet onbekend zijn. Tyrants zijn torenhoge, biologisch ontwikkelde supersoldaten die zijn gemaakt en gebruikt door de Umbrella Corporation.

De Survivors moeten op hun beurt samenwerken als team, om zo de aanvallen van Mastermind af te slaan. Er zal gepuzzeld moeten worden, om missiedoelen te behalen en binnen de tijd uit de map te ontsnappen. Dus naast het feit dat er een griezel achter je aan zit, heb je ook te kampen met tijdsdruk!

Elke Survivor is uitgerust met unieke vaardigheden om het team te helpen om Mastermind te slim af te zijn en zijn sinistere experiment te overleven.

De game is momenteel in ontwikkeling voor de PlayStation 4, Xbox One en Steam. Bezoekers van de TGS hebben al speciale vroegtijdige toegang gekregen om de game alvast uit te proberen. Daarnaast zullen Xbox Insider Program-leden en RE Ambassadors in aanmerking komen om deel te nemen aan de closed beta van de game, die loopt van 4 t/m 7 oktober. Op https://www.project-resistance.com/en/ kun je je van 11 t/m 18 september registeren.

Meer informatie, zoals de daadwerkelijke release datum, titel en de closed beta, zal binnenkort bekend worden gemaakt.

De gameplay overview video geeft alvast een idee van hoe de game eruit gaat zien:

©CAPCOM

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.