Deze hadden we niet aan zien komen: een nieuwe Harvest Moon. Extra verrassend: sneller dan je denkt kun je weer aan de slag met je boerderijtje, namelijk al op 15 november.


Harvest Moon ontpopte in 1997 en meer dan 20 jaar verder zijn er al tientallen Harvest Moon- edities uitgebracht. De nieuwste editie: Harvest Moon: Mad Ash verschijnt in Europa op 15 November als fysieke release.

Voor deze nieuwste telg in de serie heeft Rising Star Games de handen ineen geslagen met Koch Media. We hebben het hier niet over een traditionele Harvest Moon-game, nee een heuse spin-off in de vorm van een puzzelgame. De bedoeling is dat je gewassen matcht om deze te kunnen oogsten. Kort door de bocht gezegd is het een puzzelgame zoals we die natuurlijk al veel vaker hebben gezien, echter nu met de zoetige, lieflijke stijl van Harvest Moon. Natuurlijk zit er wel een verhaal achter, immers moeten de gewassen niet zomaar aan elkaar gelinkt worden.

Tijdens de E3 werd er al een tipje van de sluier opgelicht van Harvest Moon: Mad Dash. Na het lovende enthousiasme kan ook een fysieke versie van de puzzelgame natuurlijk niet uitblijven. Een boerengekte waarin jij de boel dient te sussen. Wat kun je nu daadwerkelijk verwachten van de game: je kunt zowel in je eentje óf met vrienden spelen, je kunt oogsten, vissen, melken en veel meer en zodoende orders voltooien en hiermee levels behalen. Klinkt kinderlijk eenvoudig, maar iets zegt dat het op het strand, de boerderij en zelfs in de onderwereld allemaal iets minder makkelijk is. Er zijn genoeg obstakels die het voltooien van het level behoorlijk lastig gaan maken.

We zijn wel even zoet met dit aangename puzzel-tussendoortje in Harvest Moon-stijl en hopen van harte dat dit een opwarmertje is voor een compleet nieuw deel in de serie. Fingers crossed voor 2020!

Speel Harvest Moon: Mad Dash vanaf het vierde kwartaal 2019 of de Playstation 4 of Nintendo Switch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.