Gamen verenigd mensen en daar weten ze bij Wargaming alles van. Tijdens het Wargaming Fest: Tanker Day 2019 wisten ze ruim 250,000 bezoekers uit 28 verschillende landen samen te brengen in Minsk. De livestream via Wargaming’s officiële livestream werd bekeken door ruim 2,6 miljoen mensen.

Wargaming Fest: Tanker Day werd georganiseerd door Wargaming in samenwerking met “Minsk City Executive Committee” en de “Ministry of Defense of Belarus”.

“We started preparing for this event as soon as we wrapped up the last one, building on the experience to make it as pleasing for our guests as possible,” Aldus Maxim Grachev, the Chief Organizer of Wargaming Fest: Tanker Day. “Judging by the attendance numbers and by the reactions online, we have succeeded: Europe’s largest interactive entertainment festival turned out to be a swell party again, living up to its reputation.”

Meer dan alleen tanks

Tijdens dit eendaagse festival waren er meer dan 120 entertainment zones verspreid over het gehele park van 1 vierkante km. De hongerige bezoekers konden terecht bij een van de 130 eettentjes. Er waren 30 foto zones en verschillende interactieve activiteiten van diverse partners. Maar ook gekke activiteiten als “Tank Twister”, labyrinten dans en dj-lessen. De echte tank liefhebbers konden hun hart ophalen bij de verscheidene zones van de “Armed Forces of Belarus”. #tankselfie

Gamers record

Wargaming Fest: Tanker Day was het grootste openlucht video games event in de Wit-Russische geschiedenis. Voor de World of Tanks fans waren er meer dan 200 gaming stations opgezet waar ze met en tegen elkaar konden spelen. Maar uiteraard ook gewoon gezellig met elkaar konden kletsen over hun favoriete game. Bij de World of Tank Blitz spot konden de bezoekers de game spelen via Honor 10 smartphones, dat ging er best flink aan toe. Uiteraard kon je alvast een demo spelen van de opkomende tactical actie game Caliber spelen in de demo-zone. Ook de nieuwe RPG Pagan Online kon gespeeld worden tijdens het festival in de premium garage zone. Voor de console gamers stonden Xbox One X consoles klaar met World of Tanks: Mercenaries. Wargaming organiseerde tijdens dit festival ook verschillende wedstrijden waarbij grote prijzen te winnen waren.

The Offspring

De bezoekers konden tijdens dit festival genieten van verschillende bands uit Wit-Rusland, Oekraïne en Rusland. Zo traden Krambabulya, Vopli Vidopliassova en Zveri op tijdens dit grootse feest. Om dit geweldige festival helemaal op zijn kop te zetten sloot Californische Punk Band The Offspring met hun hits als “Pretty Fly”, “The Kids Aren’t Alright” en “You’re gonna get far, kid” af. Het festival werd afgesloten met een geweldige knaller dankzij een grandioos vuurwerk show.
Fans van The Offspring kunnen van 18 september tot 7 oktober nog virtueel genieten van de band. Ze spelen namelijk in de game op de virtuele podium in de Garage. De animatie van de band is via motion capture gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.