Op woensdag- en donderdagnacht (4-5 september) bracht Nintendo meer nieuws naar buiten over de nieuwste Switch-games via Nintendo Direct. Wat heb ik weer genoten. Een van de games die besproken werd tijdens de presentatie was Pokémon Sword & Pokémon Shield. Er werden twee nieuwe Pokémon aangekondigd!

Nintendo en The Pokémon Company International hebben meer details naar buiten gebracht over Pokémon Sword en Pokémon Shield. Nieuwe functies en nieuwe Pokémon. Laat ik beginnen met de twee nieuwe schattige monsters, die je kan zien en vangen in de game.

Cramorant (Flying/Water)
Als het om eten gaat, probeert Cramorant alles naar binnen te werken wat in zijn mond past. Soms slokt hij dingen op die niet tot zijn prooi behoren. Zodra hij zich dat realiseert, spuugt hij ze gauw uit. Cramorant kan vergeetachtig zijn, maar hij vergeet nooit een Trainer die hij heeft leren vertrouwen. Maar ook Trainers kunnen echter fel aangevallen worden door hun Cramorant als ze zijn voedsel proberen te stelen. De ability van Cramorant, Gulp Missile, is een nieuwe ability in de game die tijdens gevechten kan worden geactiveerd. Nadat hij de move Surf of Dive heeft gebruikt, komt hij terug met een prooi in zijn mond. Als hij in deze toestand letsel oploopt, slaat Cramorant terug door zijn prooi naar de aanvaller uit te spugen.

Polteageist (Ghost)
Het lichaam van Polteageist is gemaakt van zwarte thee en heeft naar verluidt een zeer uitgesproken geur en smaak. Alleen een Trainer die hij vertrouwt mag zijn thee proeven. Maar van te veel thee drinken kan hij echter last krijgen van maag- en darmklachten. Veel Polteageist leven in hotels en restaurants, waarbij zich vermommen en zich tussen het tafelservies verbergen.

We gaan op kamp en we nemen mee…

Een van de nieuwe functionaliteiten in Pokémon Sword en Pokémon Shield is Pokémon Camp. Trainers kunnen een moment van ontspanning en plezier maken met hun Pokémon tijdens hun kampsessie. Hierdoor versterk je de band tussen jou en de Pokémon, waardoor je wellicht een nieuwe kant van hen zien die je normaal gesproken niet te zien krijgt. Gebruik speeltjes om de band sterker te maken.

In Pokémon Camp kunnen Trainers verrukkelijke curry bereiden, een populair gerecht in de regio Galar. Behulp van bessen of andere gekozen ingrediënten kan je diverse curry’s maken. Spelers moeten ook het vuur aanwakkeren tot het sterk genoeg is om de curry te bereiden en vervolgens net zolang in de pan roeren tot ze het beste gerecht hebben. Zodra deze klaar is kunnen de Trainers en Pokémon er samen van genieten. Er zijn 100 verschillende soorten curry’s, dus probeer ze allemaal te bereiden en te verzamelen in jouw Curry Dex.

Naast dat biedt Pokémon Camp ook de gelegenheid voor Trainers om contact te maken met andere spelers in Wild Land gebied. Trainers kunnen een bezoek brengen aan het kamp van een andere speler of zelfs andere spelers verwelkomen. Samen met ze kan je met Pokémon spelen en curry’s bereiden. Je kan dit lokaal als online doen. Houdt wel rekening mee dat je voor online een lidmaatschap van de Nintendo Switch Online nodig hebt om deze functie te kunnen spelen.

En nog veel meer nieuwe toevoegingen!

Ontdek Galar in stijl! Tijdens jouw reis kom je langs boetieks en kapsalons. Hier kun je nieuwe kleren kopen of een ander kapsel krijgen. Je kan kiezen uit diverse kledingstukken, haarstijlen (zelfs in kleur) en make-up.

In Pokémon Sword en Pokémon Shield kunnen Trainers de Y-Comm gebruiken om bijvoorbeeld Link Battles aan te gaan of Pokémon te ruilen. Een ander leuke functie in het Y-Comm is Suprise Trade. Een spelers hoeft alleen maar een Pokémon uit zijn boxen te kiezen die hij wil ruilen en er wordt automatisch een ruilpartner gevonden als hij zijn avontuur vervolgt. Trainers weten pas welke Pokémon hij krijgt op het moment dat hij daadwerkelijk het in handen heeft. Ook dit kan je zowel online als lokaal gebruik van maken.

We moeten nog eventjes wachten, want Pokémon Sword en Pokémon Shield is vanaf 15 november beschikbaar, exclusief op de Nintendo Switch. Ga voor meer informatie over de game naar de officiële website.

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.