Twee keer in het jaar wordt de Jaarbeurs in Utrecht een weekend lang omgetoverd tot een gaaf evenement waarbij de bezoekers zich kunnen vermaken met onder andere games spelen, op de foto gaan met een Special Guest en cosplayers spotten. En altijd is er een speciale hal ingericht waar grote en kleine exposanten hun trotse werk verkopen. De Dealer Hall is een hal waar ik iedere keer naar uitkijk, want hier kan je de mooiste juweeltjes bekijken en kopen. Daarnaast mijn persoonlijke favorieten lees je hier

De grootste geeky shopping mall van Nederland kan ik haast wel zeggen. Iedere editie biedt de organisatie ruimte voor exposanten die hun aanbod verkopen. Dit noemt men de Dealer Hall. Een hal volledig gevuld met oneindig veel verschillende producten waar iedere game-, manga-, film-…enzovoorts…liefhebber zijn slag kan slaan. Een plek dat ik zeker ga bezoeken wanneer ik naar dit evenement toe ga. Het is gezellig en je kijkt met vol bewondering naar gave items die bijna nergens te koop zijn. Of je moet naar een speciaalzaak (of webwinkel) gaan aan de andere kant van het land. Nee, heel het weekend staat de Dealer Hall tot nok toe vol gevuld met exposanten. Hier kun je de nieuwste of ontbrekende items scoren om jouw collectie aan te vullen. Is het er niet? Dan is er altijd de mogelijkheid om na te vragen. Ik kreeg vaak netjes een flyer of een persoonlijke visitekaartje mee om hun website te bekijken. Want ja, ze kunnen natuurlijk niet alles meenemen naar zo’n aangewezen stand. Bekende maar ook onbekende bedrijven zijn hier aanwezig. Zo kom ik regelmatig 4 Your Games tegen op vergelijkbare evenementen waar ze gigantisch veel bordspellen verkopen. Of Pop Comics voor alle manga- en stripboeken.

Artist Alley

En waar ik het meest nieuwsgierig naar was is de Artist Alley. Hier gebeuren magische dingen. Het is een populaire en onmisbaar onderdeel van de Heroes Dutch Comic Con. Hier ontmoet je ontzettend veel getalenteerde, creatieve artiesten die hun productwaren verkopen. Of zelfs ter plekke hun kwaliteiten showen aan de bezoekers. Zo kan een artiest bijvoorbeeld een tekening maken of zelfs schilderen. Dit is een plek om een unieke en exclusieve item te kopen die elders niet verkrijgbaar zijn. Buttons, tekeningen, sleutelhangers, knuffels, onderzetters, boekenleggers…Noem maar op. Van jouw favoriete film, serie, game en comic zijn ze te vinden.

Mijn persoonlijke favorieten

Ik heb geweldige artists ontmoet, visitekaartjes meegenomen en zelfs bij een aantal prachtige items gekocht waar ik super blij mee ben. Mijn vriend is ook helemaal los gegaan. Nadeel was dat het internet niet heel optimaal was in de hal, waardoor het draadloos pinnen niet altijd werkte en daardoor contant moest betalen. Geen probleem, want we hadden gelukkig van tevoren geld gepind.

Ben jij gek op Harry Potter en Fantastic Beasts? Dan vind jij dit geweldig. Abiyx Creations maakt deze prachtige dingen. Op social media kwam ik haar al eens tegen met deze schattige theekopjes waarin restjes thee (niet echt maar geschilderd) de Grimm vormen. Of handige canvas totebags met daarop gedrukt Niffler uit Fantastic Beasts. Haar stand op Heroes Dutch Comic Con was volgens het gezegde ‘Door een ringetje te halen‘.

Deze zelfstandige artist maakte leuke, schattige knuffels van Pokémon en andere bekende games en series. Mijn oog viel als eerste op een pluizige Wooloo knuffel uit Pokémon Sword & Shield. Maar helaas was deze al verkocht. In de tussentijd vroegen meer mensen of ze deze knuffel konden kopen, maar helaas. Ook zag ik een handgemaakte knuffel Korok uit Legend of Zelda: Breath of the Wild. En ja, deze ging uiteraard mee. Heb je een verzoekje om een knuffel door haar te laten maken? Stuur gewoon een bericht, want het is prachtige kwaliteit.

En als laatste vond ik dit heel bijzonder. Loeff Bureau Creative maakt diverse dingen. Ze gebruiken natuurlijke materialen zoals hout, leer en keramiek en maken handgemaakte producten. Deze  verkopen ze op evenementen maar ook in hun webwinkel. Kaarten, mokken, schilderijen, houten signs, buttons en nog veel meer. Zo heb ik tijdens Dutch Comic Con vier kersthangers gekocht voor in de kerstboom.

Heb jij leuke items gekocht in de Dealer Hall bij de Heroes Dutch Comic Con?

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.