Goed nieuws voor de horrorfans onder ons! Ontwikkelaar Red Barrels heeft zowel via Facebook als Twitter bekendgemaakt met een nieuwe game te komen in de wereld van Outlast. De game zal The Outlast Trials gaan heten en moet een multiplayer-game gaan worden.

The Outlast Trials zal zich afspelen in hetzelfde universum als de twee voorgangers, maar is geen vervolg op Outlast 1 en 2. Het verhaal van The Outlast Trials speelt zich af in de tijd van de Koude Oorlog. Bij het bekendmaken van de game werd er vooral de nadruk gelegd op het multiplayer-aspect van de game. Er kan met maximaal vier spelers gespeeld worden. Een singleplayer-modus zal ook beschikbaar worden gesteld, voor de dappere spelers die liever in hun uppie de horrors van de wereld van Outlast trotseren.

Samen met drie andere proefpersonen zul je deelnamen aan de zogenaamde ‘trials’. Wat deze trials precies inhouden, is nog niet bekend. Wel doet deze omschrijving (en de titel van de game) suggereren dat het hier gaat om een laboratorium, waar er geëxperimenteerd wordt op de hoofdpersonen.

Red Barrels geeft in het Facebookbericht aan dat ze de proof of concept voltooid hebben en dat het nu tijd is om zich te concentreren op het creëren van content, variëteit en natuurlijk niet geheel onbelangrijk in het universum van Outlast: gore.

Hoewel de posters drie personen laat zien met een soort VR-bril, heeft Red Barrels door middel van een Facebookopmerking bevestigd dat het geen VR-game gaat worden. Wat voor game het echter wel gaat worden, de gameplay die we kunnen verwachten en op welke platformen de game uit gaat komen is nog niet bekend. Daarnaast is er ook nog geen uitspraak gedaan over een eventuele releasedatum.

Voor nu is de game enkel nog in productie en zullen we hopelijk in de loop der tijd meer informatie ontvangen over het verloop hiervan.

© RED BARRELS

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.