10 december 2019 – tijd voor een 20 minuten durende presentatie boordevol nieuwe Indie-games die we in 2020 op de Nintendo Switch kunnen verwachten. Begin maar vast met een verlanglijstje, want er is een hoop moois aangekondigd. In dit artikel geven we je een samenvatting van welke parels er binnenkort te spelen zijn.

Altijd fijn een presentatie waarin je wordt bijgepraat over de nieuwste – en vaak vergeten – Indie Games. De volgende games zijn tijdens de presentatie aan bod gekomen:

 • We starten de presentatie met Sports Story. De makers van Golf Story komen met een game die niet enkel gaat over sporten. Een volledig golfavontuur met een dosis tennis, maar ook kerkers, spionage, minigames en vrienden (en vijanden) om te ontmoeten op weg naar de Decasporthaton. Medio 2020 exclusief verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.
 • Streets Of Rage 4: deel vier in deze klassieke beat ’em up- game. Nieuwe mechanieken, een nieuw verhaal en talloze gevaarlijke levels. Verkrijgbaar in de eerste helft van 2020.
 • Gleamlight: in deze game speel je een zwaard in een glas-in-lood-wereld waarin jij en een paar kinderen op weg zijn naar het hart van die wereld. Een angstaanjagend, droevig, maar warm verhaal. Begin 2020 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.
 • Je zit gebakken met Bake ‘n Switch: een gewelddadige coop-game over eten! In deze party-game werken maximaal 4 spelers samen om de mega-schattige wezentjes goudbruin te bakken voor de tijd om is. Verkrijgbaar in de zomer van 2020.
 • SuperMash toont de liefde voor de gamecultuur. Een broer en een zus ontdekken in een gamewinkel een mysterieus spelsysteem. Alle videogamegenres op een hoop: maak games in deze game! Vanaf mei 2020 te spelen.
 • Een first-person puzzelgame waarin je complexe puzzels oplost. Bepaal je eigen pad en beslis wie je bent en wat je doel is. Meer dan 120 puzzels zijn op te lossen in The Talos Principle: Deluxe Edition. Nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.
 • Een avontuur op open zee in Sail Forth. De hele wereld wordt procedureel gegenereerd en kun je talloze eilanden ontdekken, missies aannemen en je vloot uitbreiden. Vanaf 2020 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.
 • Dauntless: een online-actie-RPG in een enorme onlinewereld. Werk via cross-play samen met vrienden van overal ter wereld en slacht reusachtige Behemoths af die de wereld bedreigen. Verwacht uitdagende coop-battles in Dauntless. Vanaf nu gratis verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.
 • In Murder By Numbers speelt een actrice in een populaire tv-serie uit de jaren 90 plotseling de hoofdrol in haar eigen moordmysterie. Kun jij samen met je robot het mysterie pixel voor pixel oplossen. Complotten, bedrog en moord komen allemaal aan bod! Vanaf begin 2020 tijdelijk exclusief verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.
 • Oddworld: Stranger Wrath: een klassiek actie-avontuur waarin je levende munitie afvoert. Deze ultieme versie van de classic wordt begin 2020 uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Neem een skateboard en zet er een vogel op en dan heb je SkateBIRD! Eind 2020 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.
 • Liberated is cyberpunk met handgetekende graphic novels. Ontleed de waarheid wanneer je je een weg baant door de bladzijden. In 2020 tijdelijk exclusief verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.
 • Een mix van een datingsimulator en een dungeoncrawler dat is Boyfriend Dungeon! Daten en vechten! Verkrijgbaar in 2020 voor de Nintendo Switch.
 • Dreamscaper: kom een doodenge depressie onder ogen in Dreamscaper. Vechtgame vs top-down shooper vs dungeon crawler. Wanneer je in slaap valt kom je terecht in een andere willekeurige kerker. Begin 2020 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.
 • The Escapists krijgt een vervolg! Althans de wereld wordt opnieuw gebruikt voor The Survivalists. Vervaardig spullen, bouw of train apen, het draait hier allemaal om overlezen. In 2020 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.
 • We eindigen de presentatie met Axiom Verge 2 waarin je de oorsprong van het Axiom Verge-universum ontdekt. We moeten het nog even doen met een sneak peak. Vanaf het najaar van 2020 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

De hele presentatie terugkijken is hier mogelijk:

Persoonlijk staan Bake ‘n Switch, The Survivalists, SuperMash, Murder By Numbers en Gleamlight. Op welke Indie-game kunnen jullie niet wachten?

© Nintendo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.