We spelen heel wat af op Steam en de gemiddelde Steam sale breidt de bibliotheek alleen maar verder uit. Ook heb je nog de categorie games onder €5,- waar soms ook nog wel eens wat leuks tussen zit, maar ik vergeet nog wel eens dat er ook best wat leuke kindergames beschikbaar zijn. Daarom leek het me een goed idee om even een paar leuke games uit te lichten die allemaal minder dan €5,- kosten. 

Viki Spotter

Viki Spotter is een serie ‘zoek-de-verschillen’ games. Een game bestaat uit 24 levels, waar je de verschillen tussen 10 plaatjes moet zoeken en zoals bij elke zoek-de-verschillen zijn ze over het algemeen heel makkelijk, maar ben je wat langer op zoek naar de laatste paar. Het spel ziet er vriendelijk uit, laat duidelijk zien welke verschillen je al hebt gevonden en is lekker enthousiast als je alle verschillen hebt gevonden. Als je een beetje hulp nodig hebt kun je gelukkig vragen om een hint, welke dan ook heel duidelijk aangegeven wordt en kun je eventueel het volgende plaatje kiezen terwijl je aan het spelen bent (je hoeft niet perse terug naar het hoofdmenu).  Viki Spotter Camping is gratis, dus een mooie manier om kennis te maken en te kijken of het leuk is en mocht het een succes zijn dan kun je de andere edities voor maar €0,39 per stuk kopen. Check hier de winkelpagina.

Find This

De makers van Viki Spotter brengen ook een chaotische, maar leuke zoek-en-vind naar Steam. Bij deze zoek en vind is het de bedoeling dat je een object zo snel mogelijk zoekt, zodat je zo min mogelijk tijd verliest. Per gevonden object krijg je bonusseconden, waardoor je vrij lang door kunt spelen. Er is van te voren een moeilijkheidsgraad te kiezen, waardoor het voor verschillende leeftijden en niveaus toegankelijk is. Ook zijn de objecten duidelijk vorm gegeven, ze hebben kleur en zijn in principe goed te onderscheiden van de rest. Mocht je het moeilijker willen maken, dan moet je de objecten vinden tussen meer chaos. De game is op dit moment €0,39 op Steam. De game koop je hier.

Putt Putt

Deze games ken ik zelf nog wel van vroeger, Putt Putt redt de Zoo, Putt Putt reist door de tijd en zo nog een paar. Deze zijn nu verkrijgbaar op Steam voor onder de €3,- Putt Putt is een lief paars autootje die grootse taken op zich neemt om de samenleving een beetje beter te maken. De game is een point en click en soms best lastig, zeker als je even niet op let. Je moet goed luisteren naar wat je moet doen, anders kun je eeuwig heen en weer blijven rijden met die Vlaamse cabrio. Verder is het ontzettend lieflijk en zijn de puzzeltjes vrij simpel en daarmee wel alleen geschikt tot een jaar of zes. Misschien voor deze generatie zelfs maar tot een jaar of vijf tot ze er te oud voor zijn. Geïnteresseerd in een ritje in deze paarse cabrio, check hier de winkelpagina.

Freddi Fish

Freddi Fish past eigenlijk in hetzelfde straatje als Putt Putt, alleen dit keer is het niet een paarse auto, maar een blije vis die iets voor de community wil doen. Het idee van Freddi Fish is exact hetzelfde als Putt Putt en het speelt net zo makkelijk weg. Al met al zorgt Freddi Fish voor de kleintjes wel voor een paar uur speelplezier. Mocht je wel zin hebben in een duik, de game koop je hier.

Castaway Paradise

Voor de kids die meer houden van verbouwen en rondsjouwen kun je kiezen voor Castaway Paradise. Onze Wendy heeft een tijdje geleden een review geschreven voor de PS4 versie. De game kreeg van haar een 7 met daarbij de notitie dat het best geschikt zou zijn voor iedere speler. De game is misschien niet geschikt voor de allerjongsten en je zult ze wat op weg moeten helpen met instructies (de game is niet Nederlandstalig). Maar het ziet er wel erg vriendelijk uit en dat maakt dat het zeker geschikt is voor de kleintjes of misschien om lekker samen te spelen. De game is regelmatig in de sale op Steam en komt dan onder de €5,- uit. Dus als je behoefte hebt aan een minivakantie, hier vind je de winkelpagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.