De schoolvakantie voor heel Nederland is inmiddels begonnen! Het prachtige hoge noorden moest even geduld hebben, maar eindelijk hebben wij ook zomervakantie! Deze week komt de Nintendo 2DS/3DS aan bod, de best verkochte handheld van alle huidige consoles. Geen wonder dat er zoveel games beschikbaar zijn. Het fijne is dat je DS games ook voor een 2DS of 3DS kunt gebruiken, andersom werkt het helaas niet. Eens kijken welke dan het leukste zijn om mee te nemen op vakantie. 

Mario Kart 7

We trappen af met Mario Kart voor de Nintendo 3DS, een gameserie die zeker niet mag ontbreken in de gamecollectie. Mario Kart 7 is de zevende (goh) in de reeks en is toch wel weer een absolute topper als het gaat om een racegame. Het houdt vast aan de oude formule: racen, racen en nog een racen. Met alle bekende personages uit de wereld van Mario gaat het ook mee met de tijd en zijn personages uit de tot dan toe uitgekomen Mario games toegevoegd. Fijn aan alle Mario Kart games is dat je zo rap kunt als je zelf wil, omdat je kunt kiezen tussen 50CC, 100CC of 150CC. Dus voor de beginnende racer is 50CC prima, maar ben je na een weekje toe aan meer uitdaging, dan kun je kiezen voor de snellere races. Behalve nieuwe personages voegt de game ook een zwevend en zwemmend element toe. Zodra je een hoge schans verlaat, klapt er een soort paraglider (of een ander item naar je keuze) uit en zweef je vredig verder tot je weer in de chaos van de race terecht komt. Als je onder water terecht komt verandert je kart in een soort bootje, ten minste als het de bedoeling is dat je onder water terecht komt. Tijdens de races behaal je punten waarmee je uiteindelijk allerlei voorwerpen vrij speelt om je kart aan te kunnen passen. Mario Kart 7 is een heerlijke game vol bekende en leuke personages, chaotische races, vrolijke en ellendige parcoursen, maar vooral ontzettend veel gameplezier.

 

Zoo Keeper

In Zoo Keeper is het de bedoeling dat je dieren ‘vangt’ en zo wat orde in de chaos aanbrengt. Je kunt dieren die naast elkaar staan van plaats laten verwisselen om zo ‘drie op een rij’ te maken en maakt het geen drietal, dan moet je een ander drietal zien te maken. Zoo Keeper kwam in 2005 uit voor de Nintendo DS en is dus al een oude game. Je hoeft niet te verwachten dat de game er gelikt uit ziet, dat het mooie graphics heeft, maar je mag wel verwachten dat kinderen (en dan vooral de wat jongere kinderen) zich hier prima mee kunnen vermaken. Games als drie op een rij zijn tegenwoordig erg populair en zijn vooral veel voor je smartphone of tablet beschikbaar. Zoo Keeper is eigenlijk gewoon een drie op een rij spel, maar dan zonder levens, sleutels, power ups of vrienden maken op sociale media om dingen te versnellen. Heerlijk simpel, geen gedoe, gewoon beestjes verplaatsen. Wat wil een mens nog meer.

 

Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire

Wat een mens nog meer zou willen zou actie kunnen zijn en dat vind je wel in Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire. Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire zijn nagenoeg hetzelfde als de originele Ruby en Sapphire die hun internationale release in 2003 hadden. Nieuw aan deze remakes uit 2014 is onder andere dat Groudon en Kyogre Primal Reversion hebben gekregen, wat inhoudt dat ze hun ware krachten terugkrijgen door de energie uit de natuur te absorberen. Ook zitten er nieuwe Pokémon en personages in deze versie van Ruby en Sapphire. Het verhaal blijft ook grotendeels hetzelfde en dat verhaal is als volgt: als nieuwe bewoner van Hoenn begin je gelijk goed wanneer je professor Birch, vooraanstaande wetenschapper van de Hoenn regio, redt van een wilde Pokémon. Zul je altijd zien als je gewoon rustig je nieuwe stad probeert te verkennen, maar als goede burger kies je een Pokémon (Treecko, Torchic of Mudkip) om hem te verdedigen en deze Pokémon is natuurlijk ook direct je starter Pokémon. Terwijl je vorder in de game kom je een groepering tegen die de krachten van een legendarische Pokémon willen gebruiken om de wereld naar hun eigen voorkeuren te laten veranderen. In Omega Ruby tref je Team Magma die Groudon willen gebruiken om de zeeën droog te leggen, in Alpha Sapphire is dat Team Aqua die het land willen laten overstromen door Kyogre te vangen. Als fiere strijder wil je dit natuurlijk voorkomen en train je gedurende het spel om de beste Pokémontrainer te worden. Pokémon heeft de kracht om kinderen, maar ook volwassenen, te enthousiasmeren voor de games en vaak zijn dit ook blijvende fans. Zelf ben ik geen Pokémon speler, maar het schijnt dat dit toch wel de beste twee Pokémon games van dit moment zijn en het zijn bovendien leuke games om tijdens de vakantie te spelen. Er is erg veel te ontdekken en beleven in Pokémon Omega Ruby of Alpha Sapphire terwijl ze onderweg zijn of lekker in hun tent of huisje bijkomen van een gezellige vakantiedag.

 

Layton’s Mystery Journey: Katrielle and the Millionaires’ Conspiracy

In Layton’s Mystery Journey: Katrielle and the Millionaires’ Conspiracy word je aangenomen als assistent van Katrielle Layton, de dochter van de alom bekende Professor Layton. Katrielle opent haar eigen detectivebureau en op de dag van de opening treft zij samen met haar assistent een pratende hond aan, die alleen te verstaan is voor Katrielle en haar assistent. De rest schijnt hem niet te begrijpen en hij weet eigenlijk ook niet waar hij vandaan komt en hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren. Katrielle besluit om dit mysterie en daarnaast nog vele anderen op te lossen samen met haar team. Uiteraard hoor je zelf ook een beetje bij het team en is het de bedoeling dat je door puzzels op te lossen verder komt in de game. De puzzels zijn soms ontzettend lastig en de antwoorden soms ook vergezocht. Daarnaast bevatten de puzzels rekensommen, moet je soms hele opdrachten lezen en logisch nadenken en moet je de oplossing schrijven. De game zou daarom alleen geschikt zijn voor de wat oudere kinderen die al kunnen rekenen, lezen en schrijven. Zelfs dan denk ik dat wat hulp van ouders nodig is, maar het is wel leerzaam en er zitten ook veel leuke puzzeltjes en raadsels tussen (ook goed voor ouders om de hersens te laten kraken tijdens de vakantie). Layton’s Mystery Journey is de zevende game in de serie en blijft trouw aan de formule, al is de game wel gemengd ontvangen door het publiek. Ik denk dat de game echter nog steeds erg geschikt is voor de puzzelaars onder ons en is een topper voor de vakantie. De game is overigens ook beschikbaar voor iOS en Android. WIl je meer weten, hier is onze review.

 

Animal Crossing: New Leaf

Animal Crossing: New Leaf is uitgekomen in 2013 en is weer een heerlijk ontspannen aanvulling op de Animal Crossing reeks. In Animal Crossing: New Leaf zien de bewoners van het dorpje jou aan voor burgemeester en uiteraard kom je hier niet meer onderuit. Als burgemeester heb je de taak om de stad netjes en ordelijk te houden en dus heb je de mogelijkheid om de stad regels en restricties op te leggen. Dit klinkt heel zwaar, maar het komt erop neer dat je bewoners daarmee bijvoorbeeld aanstuurt om meer bloemen te planten of meer rust te creëren. Daarnaast kun je bewoners om een bijdrage vragen voor bepaalde nieuwe items in de stad, zoals een bankje of een brug. Echter ben je uiteindelijk eigenlijk altijd zelf degene die de boel moet financieren. Verder heeft Animal Crossing: New Leaf nog steeds de fijne rustige elementen als vissen, bloemen en onkruid plukken en fossielen opgraven. Ik vind Animal Crossing altijd erg verslavend en de tijd gaat altijd ontzettend snel voorbij terwijl je rustig je dorpje onderhoudt en een beetje vist hier en daar. Je kunt je huisje aanpassen, dingen verkopen en je eigen uiterlijk aanpassen. De bewoners hebben hun eigen karakters en verhuizen soms ook, waardoor het dorp ook blijft veranderen. Naast dit alles zijn er nog veel meer dingen om te ontdekken in Animal Crossing: New Leaf en wil ik daar eigenlijk niet teveel over zeggen. Lastig voor de jongste spelers is dat de game wel tekst en uitleg heeft, bijvoorbeeld over fossielen en over wensen die bewoners hebben, maar daar zou je hier en daar bij kunnen ondersteunen. Ik zou de game een aanrader noemen, omdat het ontzettend relaxed is en je er voldoende kunt doen zonder je echt te vervelen en het is ook nog super vrolijk en schattig.

 

Dat was het weer voor deze week, volgende week sluiten we deze reeks af met games voor iOS en Android!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.