Dit keer nemen we jullie mee op een speelse reis door enkele van de meest verbluffende Geek Spots ter wereld! Pak je zaklamp, pas je bril aan en laten we beginnen aan een avontuur dat je innerlijke kind zal laten gillen van genot! Dit wordt een speciale vakantie editie voor de travel geek onder ons.

Eerste stop: Hayden Planetarium in New York. Bereid je voor op een intergalactische reis, waar sterren en planeten tot leven komen in een betoverende symfonie van hemelse wonderen. Ga zitten, voel de kosmische vibes en bereid je voor op een geek als nooit tevoren! Maar dat niet alleen, je wordt ook meegenomen door geschiedenis van de wereld en dieren.

De volgende op onze geeky radar is The Cauldron in New York. Deze betoverde oase combineert de magie van mixologie met de tovenaarswereld. Trek je gewaad aan, pak een toverstaf en maak mystieke drankjes die je naar een rijk van pure nerds brengen. Verwacht drankjes die borrelen, roken en je misschien zelfs een paar extra charismapunten geven!

Als de lucht je met sterrenogen heeft verlaten, aanschouw dan het Griffith Observatory. Dit hemelse heiligdom, hoog boven Los Angeles gelegen, biedt adembenemende uitzichten en een kans om de mysteries van het universum te verkennen. Channel je innerlijke astrofysicus, kijk door telescopen en laat je fantasie de vrije loop tussen de sterren.

Ons geek-avontuur neemt ons mee naar Tokio, waar de Gundam base wacht. Voel de opwinding terwijl je in de aanwezigheid van kolossale gemechaniseerde wonderen staat. Deze torenhoge robots zijn een bewijs van menselijke vindingrijkheid en onze liefde voor alles wat gigantisch, glanzend en in staat is om de wereld te redden!

Vergeet in Tokio niet het Pokemon Center Tokyo DX te bezoeken. Het is een toevluchtsoord voor zowel trainers als verzamelaars, met Pikachu, Charizard en al hun vrienden die klaar staan om je geeky hart blij te maken. Sla knuffels, ruilkaarten en games in en beleef de nostalgie van je kinderdromen opnieuw.

Terug in Londen biedt Draughts Hackney een bordspelutopie. Verlies jezelf in een wereld van strategie, dobbelstenen en vriendschappelijke competitie. Van klassiekers als Kolonisten van Catan tot moderne juweeltjes als Azul, dit toevluchtsoord is waar geeks en nerds grand masters worden en vriendschappen worden gesmeed met een worp van de dobbelstenen.

Klaar voor een eigenzinnige twist? Ballie Ballerson in Shoreditch is een cocktailbar als geen ander. Duik voorover in een zee van kleurrijke ballenbakken, geniet van heerlijke plengoffers en laat je innerlijke kind de vrije loop. Wie zegt dat geeky avonturen niet gepaard kunnen gaan met een lekker drankje?

Geen geeky avontuur zou compleet zijn zonder NQ64. Deze retro arcadebar is een knaller uit het verleden, waar je tegen vrienden kunt vechten in Street Fighter, je Pac-Man-vaardigheden kunt perfectioneren en het gouden tijdperk van gamen opnieuw kunt beleven. Knoop je een weg naar de overwinning en omarm de nerd in jezelf!

Last but not least bevinden we ons in Parijs bij de Reset Bar. Een Parijse gamingbar. Intense games of videogames, onder het genot van een drankje, wachten op je! Japanse snacks en creatieve cocktails in een café/bar met weinig licht, karaoke en retro-videogames.

Geekspots zijn verspreid over de hele wereld, wachtend op avonturiers zoals jij om ze te ontdekken. Dus pak je nerduitrusting, open je geest voor nieuwe dimensies en laat je speelse geest je begeleiden op een reis die de schoonheid viert van onbeschaamd nerd zijn!

Volgende maand nemen we jullie weer mee.

Juli – augustus 2023 events
We laten je niet hangen voor leuke geeky event-aanbevelingen wereldwijd in de maand juli.

Harry Potter: The Exhibition – ParijsTot 1 okt 2023
Animangapop – Cardiff Weekender (2023)1 – 2 juli 2023
London Film & Comic Con 20237 – 9 juli 2023
TwitchCon Paris 20238 – 9 juli 2023
Star Wars: The Force Awakens – Live in Concert – Amsterdam13 – 16 juli 2023
Candlelight: The Best of Zelda – Amsterdam21 juli 2023
IEM Cologne 2023 – Keulen25 juli – 6 aug 2023
Club Weeb – Utrecht 29 – 30 juli 2023

Voor meer geeky events, klik hier.

Geschreven door Joëlla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.