De eerste dag van onze nieuwe challenge, het game alfabet! Misschien ken je wel een game die met de eerste letter van het alfabet begint, maar het leukste is natuurlijk om te zien welke game(s) je daadwerkelijk ook eens hebt gespeeld die met deze letter beginnen. Ik ben ook erg benieuwd naar welke games jullie wel eens hebben gespeeld die starten met de letter A.

Patricia: Mijn eerste game in deze reeks is AION. Ik hou van MMORPG’s, ook al heb ik dit al heel lang niet meer gespeeld, ik vraag me af of er nog servers zijn waar je op kan spelen. Het principe van het spel, het doen van opdrachten en XP verzamelen, nieuwe uitrusting zoeken, maken of vinden vind ik heel erg leuk. En alles ziet er zo mooi uit! Of je nu voor de light of drak-side gaat, beide heeft iets gaafs. In het verleden, 2009!, heb ik de beta versie mogen reviewen, mijn ervaring kan je hier terug vinden: AIONAlena: Anno natuurlijk! Ik heb Anno 1800 echt veel gespeeld en ik vind het echt heerlijk om uren lang te prutsen met de layout van mijn steden. Geduld is ook zo belangrijk bij deze game, want je kunt niet op een hoog tempo doorbouwen. Ook moet je een beetje vooruit denken waar je alles gaat bouwen, zodat jouw stad optimaal wordt benut. Ik ben echt heel blij met de creatieve modus waar alles al beschikbaar is (desnoods eerst alleen als blauwdruk), zodat je direct jouw stad kunt bouwen zoals je die wil. Ik had het nu al een tijdje niet meer gespeeld, maar nu we met dit alfabet bezig zijn heb ik het toch maar weer eens opgestart!

https://4.bp.blogspot.com/-OU8NXNVRmic/V12eejmq34I/AAAAAAAACA8/9sPA0V4Sf1gF8SXyRHOE1QxrbcAhk2R2ACLcB/s1600/disney%2527s-aladdin-snes-review.jpg


Linn: A…. a… a….? Stiekem zou ik hier behoorlijk vals kunnen spelen met titels die beginnen met a. Ik ga voor Aladdin! Die Snes-versie wel te verstaan. Ik kon de game wel dromen. Een eenvoudige platformer vol iconische figuren uit de film en natuurlijk spelend in Agrabah zelf en de Cave of Wonders. Deze game is opnieuw uitgebracht voor de Nintendo Switch en vol enthousiasme begonnen, maar na een uur weggelegd. Het voelt niet meer zo vertrouwd als op de Super Nintendo helaas.Amber: Alice: Madness returns! Ik weet dat er een eerdere versie is, maar die heb ik niet gespeeld. Alice: Madness returns heb ik grijs gespeeld, wat vond ik dat een geweldige game. De verschillende werelden, het verhaal, de verstopte herinneringen en varkenssnuitjes om maar die 100% te halen. Ik zou het zo weer kunnen gaan spelen en mijzelf erin verliezen. Absolute aanrader!

Lisa: Het is verleidelijk om gelijk een grote franchise te pakken als Assassin’s Creed, maar ik ga toch voor A Plague Tale: Innocence. Wat een waanzinnige game is dat, van de graphics tot de puzzels en het verhaal. De combinatie tussen stealth en actie zorgt er soms voor dat het een ontzettend spannende game is, waarbij er ook tactisch gebruik moet worden gemaakt van licht en schaduw. Dit is denk ik wel een van mijn favoriete (relatief recente) games, met ook een bloedmooie soundtrack van Olivier Deriviere. Het vervolg, A Plague Tale: Requiem, moet ik nog spelen.

Sam: Ergens heb ik een passie ontwikkeld voor RTS-games. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik bij de letter A meteen denk aan Age of Empires. Urenlang zat ik achter mijn pc om Age of Empires te spelen, en tot op de dag van vandaag vind ik het een geweldig spel dat ik af en toe opstart voor een nostalgische speelsessie.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.