Tegenwoordig kun je op diverse manieren games aanschaffen. Niet alleen meer fysiek, maar ook digitaal. Digitaal kom je echter in de eigen webshops van de consoles terecht. Fysiek kun je tegenwoordig steeds meer kanten op en zijn er (nog) vele spelers waar je je fysieke product kunt kopen. Hoewel, het lijken er helaas steeds minder te worden. Gun jij de kleinere winkels je zuurverdiende centen of ga je voor de grote spelers?

Alena: Als we een fysieke game willen hebben gaan we graag even naar Nedgame of Game Mania. Nieuwe games halen we ook nog wel eens op de dag van release bij bijvoorbeeld Media Markt. Verder koop ik regelmatig games op Steam of zoek ik via Kinguin naar mooie aanbiedingen.

Patricia: Online! Vaak via CDkeys.com of via Bol.com. Of via de PlayStation Store. Voorheen vond ik online codes maar stom en wilde ik overal de fysieke hoesjes van hebben. Inmiddels ben ik daarop teruggekomen, het scheelt namelijk weer ruimte in huis.

Amber: Toch wel online eigenlijk. Ook old school games bestel ik over het algemeen online. Ik heb de Gamepass van Xbox wat er voor zorgt dat ik veel nieuwe spellen kan spelen zonder het te hoeven kopen. Spellen die ik wel aanschaf gaan vaak via Steam of een keysite.

Linn: ik ben echt een liefhebber van fysieke games en daarbij ben ik vrij lui en zoek de beste deals. Ik bestel dus online en gebruik vergelijkingssites om te kijken waar ik de game het goedkoopste kan bestellen. Meestal kom ik ook wel uit bij de online gigant met blauwe mannetje. Dit heeft eigenlijk ook te maken met het inleveren van cadeaubonnen die ik eventueel nog voorradig heb. Online kijk ik enkel in de Nintendo e-Shop in principe, maar daar koop ik alleen games die niet fysiek te koop zijn. Vaak gaat het hier om het indie-werk.

Lisa: Hoewel ik een voorstander ben van fysieke media, koop ik de meerderheid van mijn games online. Een beetje vanuit gemachtzucht, maar vooral ook omdat ik de Steam sales niet kan weerstaan. PlayStation-games probeer ik echter nog als fysieke uitgave te bemachtigen, maar soms kunnen bepaalde deals online daar niet tegenop boksen. Het verschilt dan waar ik mijn games koop; vaak is dat via Steam of de PlayStation Store zelf, maar het ligt er net aan waar de beste deal is of dat er een kortingscode te gebruiken is. En stiekem blijf ik de gratis games via de Epic Games Store claimen, ondanks dat ik eigenlijk geen gebruik maak van deze launcher.

Waar koop jij je games meestal? Laat het hieronder weten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.