In de jaren 90 waren ze mateloos populair: Tamagotchi’s. Jammerende digitale diertjes die de nodige liefde en verzorging nodig hadden om het moment dat het hun uitkwam. Ze lieten dit dan ook duidelijk merken door kabaal te maken. Oftewel: verboden op school en overleden wanneer je thuiskwam. Anno 2023 zijn ze weer helemaal terug en in meer smaken, vormen en kleuren dan ooit!

De naam Tamagotchi is samengesteld uit het Japanse word voor ei, ‘tamago’ en het Engelse woord Watch (klok). De originele Tamagotchi’s hebben inmiddels het loodje gelegd en zijn geüpgrade naar een hedendaagse versie welke momenteel in diverse (web)winkels verkrijgbaar zijn. Nedgame gaat ook in de hype mee en biedt tientallen versies van het digitale beestje aan. Natuurlijk zijn ze ook te vinden bij diverse andere kanalen, waaronder de grote blauwe webreus of bijvoorbeeld het Kruidvat.

De prijs ligt zo rond de €29,99 en ik meen mij te herinneren dat de “vroegere” Tamagotchi’s niet zo geprijsd waren. Maar inmiddels zijn we wel een jaar of 25 verder natuurlijk en met de inflatie is dat bedrag behoorlijk omhoog geschoten. Geef eten, doe het licht aan en uit, speel ermee, geef medicijnen als hij (of zij) ziek is, ruim de uitwerpselen op en zorg dat hij zich gedraagt. Momenteel zit er ook een personagespel ingebouwd waarin je moet raden op welke manier je wezen zich zal bewegen. Zorg voor je ei tot hij uit komt en je een volwassen Tamagotchi krijgt!

Uiteraard is Tamagotchi – the Original te koop in allerlei kleurtjes. Vroeger hadden we gewoon rood, blauw, wit etc. Nu zijn het allemaal mixjes, waaronder Dreamy met allemaal pastelkleurtjes, Galaxy met shiny blauw en Blue and Silver bijvoorbeeld. Dit is nog maar het topje van de ijsberg, want de kleuren zijn oneindig. Heb je toch liever een Mermaid look, comic book look of bloemetjespatroon? Het is allemaal mogelijk.

Deze Tamagotchi’s zijn natuurlijk hartstikke leuk en blijven deels trouw aan het origineel, maar er is meer… Er zijn twee soorten Kingdom Hearts- Tamagotchi verkrijgbaar. Hoewel deze zijn niet de originele originele versies, maar het komt op hetzelfde neer. Het is een samenwerking tussen Tamagotchi en Kingdom Hearts. In dit geval kun je één van de 20 verschillende personages opvoeden, waaronder Sora, Goofy of Donald. Hierbij is het ook de bedoeling dat je vijanden verslaat, anders kan het zomaar zijn dat je personage jou verlaat! De Kingdom Hearts Tamagotchi’s zijn verkrijgbaar in de kleuren Light en Dark.

Dan zijn daar ook nog Star Wars Tamagotchi’s. Waarin je met Grogu of R2-D2 kunt spelen. Bij Grogu dien je er voor te zorgen dat hij verandert in één van de 12 verschijningen, kun je drie mini-games spelen en komen er ieder uur speciale gasten op bezoek. In de R2-D2-versie dien je hem te trainen om diverse vaardigheden onder de knie te krijgen. Er zijn eveneens 7 mini-games om te ontgrendelen. Wees wel lief voor R2-D2, anders loop je de kans dat de Jawa’s hem mee nemen!

Hier blijft het niet bij, want er zijn ook nog Tamagotchi’s in Jurassic World-thema, Digimon Pet’s BTS plushes mét Tamagotchi, Demon Slayer-versies, Toy-story-versies waarin je met Woody óf Buzz kunt spelen en niet geheel onverwacht: een Helly Kitty-versie!

De vraag is natuurlijk: wat moeten we met zoveel verschillende Tamagotchi’s. De keuze is reuze, maar is dat wel handig in dit geval. Het wordt bijna onmogelijk om uit al dat aanbod een perfecte match te vinden. Of ik zelf een nieuwe Tamagotchi aan zou schaffen? Absoluut niet! Mocht ik er toch eentje kiezen, dan wordt het de Jurassic World-versie, of toch de Grogu? Kingdom Hearts is ook enorm leuk. Kortom: een onmogelijke keuze.

Voor welke versie zou jij gaan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.