Bij Female-Gamers is het af en toe en komen en gaan van meiden, omdat ze in een andere fase in het leven komen en het te druk krijgen, maar gelukkig komen er dan ook weer nieuwe meiden voor terug. Één van onze nieuwe  aanwinsten is mijn naamgenootje Amber, ze gebruikt voor de website de nickname Alena! Alena is een hele vrolijke lieve meid die zich vol inzet voor de website en al veel leuke artikelen geschreven heeft. Je kunt ook nog erg veel van haar verwachten! Wij hebben haar leren kennen en nu wil ik Alena graag voorstellen aan jullie! Maak kennis met Amber/Alena!

Wie ben je?

Hey! Ik ben Amber (Alena), 30 jaar en ik woon in het prachtige Groningen.

Ga je naar school of werk je?

Ik werk als ambulant begeleider van kinderen, jongeren en jongvolwassenen met autisme en aanverwante problematiek. Een hele leuke baan, waarbij we nu zelfs aan het kijken zijn naar mogelijkheden om gamen meer in te zetten om de kwaliteiten van onze jongeren te versterken en ze over drempels heen te helpen.

Ben je verliefd, verloofd en/of getrouwd?

Ik ben in 2014 getrouwd met mijn lieve man Steven en samen hebben we twee kinderen. Onze zoon Casper is 5 jaar en dochter Leia is 6 maanden. We hebben ook nog een pluizig poezenbeest in huis, haar naam is Hobbes.

Gebruik je een alias (nickname) tijdens het gamen?

Ik gebruik eigenlijk niet echt een vaste nickname, dat komt doordat ik er vaak na een tijdje weer zat van ben en dus weer op zoek ga naar een andere naam. Ik heb een tijdje de naam Pluisje gebruikt, omdat mijn man mij zo noemde. Nu gebruik ik meestal Amber of Amber met een cijfercombinatie. Voor Female-Gamers gebruik ik de naam Alena, omdat er al een Amber (Boevje) is, dus dat was wel een beetje verwarrend. Alena heb ik samengesteld uit mijn twee voornamen, Amber en Magdalena.

Hoe ben je in aanraking gekomen met gamen?

Ik keek dat altijd af van mijn oudere neefjes en nichtjes en vaak kregen die na een tijdje weer een andere computer, en kreeg ik dan de oude. Ik had dan natuurlijk al vaak bij hun thuis gespeeld (gelukkig mocht ik altijd mee doen) op best veel verschillende consoles. Een Commodore 64, Atari, NES, Cd-i (jawel mensen, een Cd-i) en een PC werden denk ik het meeste gebruikt. Uiteindelijk was ik oud genoeg om zelf ook thuis te spelen en toen kregen wij als eerste de Commodore 64 in huis.

Wat was de eerste game die je speelde? 

Ik heb op de Commodore 64 vooral Pitfall en een of ander atletiekspelletje op gespeeld waarbij je de joystick vreselijk snel heen en weer moest bewegen en dan op het goede moment op een knop moest drukken… Daarna kregen we een Atari met King’s Quest, Miner 49er, Joust, Noddy (ja, die kabouter met blauwe muts en rode auto) en nog heel veel andere spelletjes. Daarna ging ik meer op een PC spelen en kreeg ik voor mijn verjaardag een PlayStation met Rayman!

Wat is je favoriete console tot nu toe? Team: Xbox, Nintendo, PlayStation of PC?

Ik speel denk ik toch wel het meeste op de PC. Dat komt mede doordat ik dan gezellig met mijn man aan tafel kan zitten gamen en er zijn veel games die ik het liefst op de PC speel. Maar we hebben ook consoles van Nintendo en PlayStation en die zijn weer leuker als we met het hele gezin spelen. Als ik dan moet kiezen, ga ik toch voor de PC.

Welke game was je favoriet en heb je grijs gespeeld, of haal je zo nu en dan nog eens uit de kast?

Ik heb heel veel games die ik weer opnieuw installeer of uit de kast pak, maar als ik dan moet kiezen is Theme Hospital de game die ik het meeste opnieuw installeer. Alleen al voor de muziek en slechte woordgrappen is de game het opnieuw spelen waard.

Wat staat er op jouw games wishlist?

Ik ben wel heel erg benieuwd naar Two Point Hospital, wat een soort moderne Theme Hospital zou moeten zijn. Verder nog Oxygen Not Included, Overcooked! 2, Ori and the Will of the Wisps, Super Mario Party (Switch), de nieuwe Yoshi game voor de Switch, V-Rally 4, Spyro Reignited Trilogy. Ik kan nog wel even doorgaan denk ik…

Als er een nieuwe game uit komt, neem je dan een dag vrij?

Nee, ik neem geen dag vrij, maar als ik dan vrij ben neem ik er vaak wel echt even de tijd voor. Bijvoorbeeld bij uitbreidingen voor De Sims 4 zoek ik graag uit wat er allemaal nieuw is, bij nieuwe games koop ik het vaak zodra ik dan een dag vrij ben (of de dag ervoor), zodat ik er ook gelijk van kan genieten. Games die ook geschikt zijn voor kinderen speel ik dan ook graag met mijn zoon en straks ook met mijn dochter als ze wat ouder is.

Verzamel je iets dat met gaming te maken heeft? Games/Figurines/Special Editions?

Zelf verzamel ik niet echt, maar ik koop wel vaak leuke kleding en accessoires met een game of ‘nerd’ tintje. Mijn man verzamelt wel en die verzamelt ook een hele hoop. Hij heeft alle Pokémon games, alle Legend of Zelda games (onze dochter heeft als derde naam Zelda) en heeft bijna alle consoles in huis.

Singleplayer of Multiplayer?

Meestal singleplayer, dat is lekker rustig. Maar ik speel wel graag offline multiplayer, liefst met mijn eigen gezin.

Speel je in een team, clan of guild?

Nee, ik speel nauwelijks games waarbij je in een team, clan of guild kunt zitten.

Heb je vrienden leren kennen via het gamen? Zo ja, speel je nu nog met ze samen?

Nee, ik speel weinig online. Dat vond ik altijd een beetje te eng en ik ben niet zo goed in bijvoorbeeld World of Warcraft of Call of Duty waarbij je veel online speelt.

Stream je jouw games via Twitch?

Nou, ik heb een keer gestreamd, maar dat is niks voor mij. Ik vind het wel altijd heel leuk om streams van anderen te kijken, zolang ze oprecht en leuk zijn en niet alleen voor de views spelen. En dan kijk ik vaak ook even naar de Bob Ross channel, zo leuk!

Ga je naar game-gerelateerde evenementen? Zo ja, Welke ga je graag heen?

Ik ben naar GamesCom geweest en helaas is dat het tot nu toe wel een beetje. Ik had vroeger geen vrienden die, net zoals ik, geïnteresseerd waren in games en nu ik kinderen heb en veel werk is het niet altijd makkelijk om naar een evenement te gaan. Nu ik bij Female-Gamers zit wil ik wel vaker heen, want ik ben er nu meer mee bezig en het is ook gewoon een hele goede reden om dat verlanglijstje met evenementen eens af te werken! Online volg ik wel altijd de E3, GamesCom en Games Done Quick.

Apple of Android?

Sowieso Android!

Favoriete App(s)?

Cut the Rope vind ik altijd heel erg leuk om op mijn telefoon of tablet te spelen. Hidden Folks vind ik ook heel erg leuk, maar die speel ik ook nog wel eens op de PC. Ik speel niet zoveel spelletjes op mijn telefoon of tablet, maar degene die ik speel zijn van die casual games waar je weinig over na hoeft te denken. Tijdverdrijf tijdens het tandenpoetsen eigenlijk. Verder heb ik niet echt interessante apps op mijn telefoon.

Nu aan het eind van deze vragenlijst zou ik mijn social media mogen delen, zodat je mij kunt volgen. Maar, ik heb geen openbare social media, dus volg me maar gewoon via Female-Gamers!

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.