Zoals jullie deze week hebben kunnen lezen op onze website komt de The Reality eraan en ik zal zelf ook aanwezig zijn. Een LAN party is heel erg leuk en gezellig, maar wat moet je eigenlijk allemaal meenemen als je een weekend gaat gamen? Het is altijd handig om te checken of je alles mee hebt, dus ook al is het je eerste LAN of ben je ervaren volg de inpaklijst om zeker te weten dat je niets bent vergeten.

 • LAN kabel – Dit is een van de belangrijkste dingen die je bij je moet hebben en wordt vaak vergeten, of er wordt een te korte kabel meegenomen. Mijn advies is om een kabel mee te nemen die minimaal 15m lang is, want als je aan het einde van de rij zit kom je anders echt niet tot de switch!
 • PC of laptop – Erg overduidelijk, maar toch hij moet in de lijst!
 • Beeldscherm – Deze zijn in de afgelopen jaren een stuk lichter geworden, maar ook groter.
 • Voedingskabels of oplaadkabel laptop.
 • Laptop slot en eventueel hangslotje – Die kan je om de kabels achter je pc doen, dan moeten ze of alles meenemen of niks.
 • Stekkerblok – je krijgt in principe op elke LAN 1 stopcontact (soms 2) voor je eigen stekkerblok. De meeste mensen die met PC en beeldscherm komen hebben dus twee stopcontacten nodig en dan is het aan te raden een eigen stekkerblok mee te nemen.
 • Headset – Boxen zijn niet toegestaan, dus als je geluid wil neem dan je headset mee. Tip van mij is neem een mee die noice cancelling is, want LAN’s zijn soms zo rumoerig dat je, je game totaal niet hoort. In ear met een gehoorbescherming koptelefoon werkt ook erg goed.
 • Toetsenbord – Laptop gebruikers kunnen dit overslaan, maar voor de PC gebruikers toch van het grootste belang.
 • Muis – Gamed zo lastig zonder.
 • Muismat – Er zijn altijd mensen die gewoon op de tafel spelen, maar over het algemeen zijn die niet vlak. Ik raad aan een muismat mee te nemen en als je thuis ook altijd op 1 speelt dan sowieso, want je wil de thuis situatie zo goed mogelijk nabootsen.
 • Telefoon+oplader – Je vergeet je telefoon vast niet, maar een lader wordt nog wel eens vergeten. Tegenwoordig houden vele batterijen het niet langer vol dan een dag, dus neem zeker de oplader van je telefoon mee. Die kan of in je stekkerblok, of gewoon via USB in je PC/Laptop
 • Eventueel externe harde schijf.

Dat waren alle technische dingen wel een beetje, nu door naar de rest! Kleren is natuurlijk afhankelijk van wanneer de LAN is. Sommige LAN’s kunnen enorm warm worden. Deze lijst gaat uit van the Reality.

 • Luchtbed/matras/campingbed/matje – Of wat voor slaapgerei jij maar in huis hebt. Als je op de LAN zelf slaapt is het belangrijk dat je slaapspullen mee neemt. Ben je met je luchtbed en blaast die zich niet automatisch op? Vergeet je pomp niet!
 • Kussen – Sowieso altijd wel fijn ook om op te zitten, de stoelen zijn erg laag vaak, maar ook voor het slapen veel comfortabeler.
 • Slaapzak/deken – Het is altijd vrij koud in slaapzalen op LAN, dus ik raad aan om wel echt een fatsoenlijke slaapzak of deken mee te nemen.
 • Broek/Shirts/Trui/Vest/Ondergoed/Sokken/Pyjama – Kleding spreekt wel aardig voor zich. Reality is vaak goede temperatuur, niet super warm. Neem kleren mee die lekker zitten en zorg dat je in ieder geval meerdere shirtjes mee hebt en sowieso een vest.
 • Game shirt – Zit je in een team of clan vergeet dan je shirt niet!
 • Slippers – Altijd fijn, zou het warm zijn dan kan je schoenen uitgooien en de slippers aan doen, maar ook met naar bed gaan is het gewoon het meest comfortabele.
 • ID kaart – Je moet je bij de ingang identificeren dus vergeet niet een vorm van identificatie mee te nemen!
 • Ticket – Sinds dit jaar mag je op The Reality hem ook op je mobiel laten zien dus dat scheelt, maar vergeet niet het bij de hand te hebben of uit te printen. Ben je onder de 18 vergeet dan ook niet het toestemmingsformulier mee te nemen die je ouders ondertekend hebben.
 • Geld – Je kan eten meenemen, maar grote kans dat je toch wel iets te eten of drinken wil kopen en je kan vaak niet pinnen dus zorg dat je wat geld bij je hebt.
 • Deo – Erg belangrijk voor jezelf, maar ook vooral je medemens.
 • Gel/Haarspray/Wax – Of wat je maar in je haar doet om het er goed uit te laten zien.
 • Kam/Borstel – Voor de meiden of mensen met wat langer haar.
 • Tandenborstel + Tandpasta – Ook erg belangrijk, voor jezelf om een fris gevoel te hebben, maar again ook voor je medemens.
 • Handdoek/Douchegel/Shampoo – Op the Reality zijn douches! Dus neem de benodigdheden mee zodat je jezelf op kan frissen.
 • Geurtje – Niet teveel, maar lekker ruiken is altijd goed.
 • Make-Up/Make-Up verwijder doekjes – De volgende ochtend of na het douchen wil je toch weer beetje mascara op doen om wat wakkerder te lijken, als vrouw of man, maakt niet uit.
 • Keukenrol/WC papier – De WC’s zelf zijn voorzien van papier, maar er is op de een of andere manier altijd wel iemand die drinken om gooit over zijn/jouw bureau en toetsenbord, dus zorg dat je iets bij de hand hebt om het snel schoon te maken.
 • Eten – Er is, zeker op The Reality, genoeg te halen op het evenement zelf, maar als je niet alles wil kopen, of specifieke dingen graag wilt hebben, neem het dan zelf mee. Je kan denken aan broodjes voor het ontbijt, of je favoriete chips of snoepjes, je mag gewoon eigen eten meenemen.
 • Drinken – Geldt hetzelfde voor. Het is natuurlijk te koop, en daar zal je ook wel gebruik van maken, want al je drinken warmt op, maar ik neem altijd ook zelf gewoon drinken mee.
 • Energy Drank – Er bestaat geen LAN zonder, ook al is het niet heel goed voor je het hoort er een beetje bij.
 • Medicijnen/pleisters – Slik je medicijnen vergeet ze dan niet mee te nemen. Een paar paracetemolletjes kunnen ook handig zijn en voor de dames, vergeet de pil niet.

Nog wat extra tips:

Sommige mensen nemen hun eigen bureaustoel mee, omdat het beter zit. Je kan ook luxe stoelen huren op het evenement. Doe je dit niet krijg je gewoon een standaard stoeltje, die op zich prima zitten.

Zelf neem ik altijd een grote beker mee, omdat ik mijn eigen drinken mee neem. Het drinkt fijner, beter voor het milieu en is wat steviger dan wegwerp bekertjes, maar dit is niet noodzakelijk.

Je mag in de TT hallen, waar The Reality gehouden wordt, geen glaswerk meenemen, dus zien ze jouw pot met pindakaas, dan ben je die kwijt. Denk daar even aan bij het inpakken. Daarnaast mag je geen tosti ijzer, magnetron, koffiemachine, koelkast, schijnwerpers, boxen etc meenemen.

Je kan de opbouw en LAN volgen op https://m.twitch.tv/thereality. Ook leuk voor de thuisblijvers om een sfeerimpressie te krijgen. De games zelf zullen weer op andere twitch kanalen te zien zijn, zoals Gamershub.

Met deze lijst ben jij volledig voorbereid voor een LAN party en dan hoef je alleen nog maar heel veel plezier te hebben!

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.