Het werd wel weer eens tijd voor een nieuwe lollige co-op game, of niet… Ze schieten werkelijk als paddenstoelen uit de grond en ze zijn niet allemaal even leuk of goed uitgewerkt. Toch hebben veel wel een zeer lollig concept, zo ook Very Very Valet van uitgever Nighthawk Interactive en ontwikkelaar Toyful Games.

In Very Very Valet ben je een zogenoemde valet. Hier kennen we dat niet, maar in Amerika komt het veel voor dat bij de wat duurdere restaurants iemand jouw auto parkeert en ook weer ophaalt, zodat jij ongestoord aan je diner kunt beginnen. In films of series gaat er vaak iets mis met valets, dus hoe mooi is het idee om hier zelf dan de controle over te hebben? Klanten brengen hun auto’s, jij parkeert ze. Simpel toch? Op zich wel, maar er is natuurlijk niet altijd evenveel parkeerruimte of auto’s moeten op bizarre plekken geparkeerd worden. Aan jou en maximaal drie maatjes dan ook de taak om hier wat moois van te maken. 

In verschillende uitdagende levels is het aan jou om punten te scoren bij het parkeren en inleveren van de auto’s. Het begint uiteraard makkelijk, maar gaande weg wordt het steeds lastiger om de auto’s kwijt te kunnen. Auto’s moeten op een klif geparkeerd worden of via een portal naar verschillende plekken worden geteleporteerd (of is het dan geteleparkeerd…). Door samen te werken kun je natuurlijk nog sneller auto’s verplaatsen, zodat je zoveel mogelijk mensen kunt bedienen. De game heeft 20 verschillende levels in verschillende scenario’s zoals de stad of zoals ik eerder al noemde op een klif en zelfs op het vliegveld. Wat ik me afvraag is of 20 levels wel genoeg speeltijd geeft, want 20 levels is best wel weinig en ik heb zo’n vermoeden dat je die echt in een avond doorspeelt. 

Toyful Games heeft met Very Very Valet hun eerste release te pakken, dus wellicht is het ook gewoon een goede basis om vanuit verder te bouwen. Als het een goede game is biedt het misschien weer ruimte voor updates met meer levels en gameplay. De game wordt uitgegeven door Nighthawk Interactive, die je zou kunnen kennen van My Friend Pedro, Friday the 13th: The Game en Forager. 

Het uiterlijk van de game is vrij simpel, maar wel heel kleurrijk. Misschien heb je ook echt niet meer nodig dan dat voor zo’n party game. De personages waarmee je speelt lijken wat op de Muppets, maar dan behoorlijk aangeslagen van al het autorijden. Super slungelig en wild lopen ze over het parkeerterrein of scheuren ze in de auto’s van klanten. Ergens hoop ik dat Very Very Valet ook leuk is voor kinderen en dat het niet te lastig is. Overcooked is duidelijk te lastig voor een achtjarige, maar dit ziet er iets makkelijker uit met minder factoren waar je rekening mee moet houden. Anderzijds vraag ik me dan af of het dan wel genoeg uitdaging biedt, zeker met maar 20 levels. De game is helaas niet online te spelen, dus je zult mensen thuis moeten uitnodigen om samen te kunnen spelen. 

Mocht je de game vast willen uitproberen, dan kun je een demo downloaden voor Nintendo Switch. Mocht je al helemaal overtuigd zijn, dan is de game vanaf 25 mei zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar voor €24,99.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.