Eerder dit jaar is de first person slasher-game Ghostrunner overgenomen door 505 Games. De studio werkte eerst al aan de game samen met ontwikkelaar All In Games, maar heeft de game nu volledig in handen. Daarnaast heeft de studio nu ook een vervolg aangekondigd op de game, dat nu in samenwerking met ontwikkelaar One More Level wordt gemaakt.

Een precieze releasedatum voor Ghostrunner 2 is nog niet bekendgemaakt, maar wel weten we dat de game moet verschijnen voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X. Naast het vervolgdeel zijn er overigens ook meerdere DLC in de maak voor de eerste Ghostrunner-game en wordt laatstgenoemde nog ontwikkeld voor de nieuwe generatie consoles.

Ghostrunner is in oktober 2020 uitgebracht en heeft genoten van een ontzettend succesvolle lancering. De game heeft namelijk de productiekosten van 2,5 miljoen euro gelijk terugverdiend.  Aan het einde van 2020 waren er namelijk al meer dan 500.000 exemplaren van de game verkocht.

De game is een onvergeeflijke hardcore first person slasher, boordevol bliksemsnelle actie. De game speelt zich af in een grauw, cyberpunk megagebouw genaamd de Dharma Tower. Dit is de laatste toevlucht voor de mensheid na een aardverscheurende catastrofe. Spelers duiken in de rol van de meest geavanceerde zwaardvechter ooit en beklimmen het gebouw, van de begane grondhelemaal naar de top, om de confrontatie aan te gaan met de tiran Keymaster om wraak te nemen. Je zult hierbij kogels en andere aanvallen van vijanden moeten ontwijken met bovenmenselijke reflexen en speciale technieken moeten inzetten. Zie het als een futuristisch soort parkour.

Eén klap is dodelijk, voor zowel de speler als de vijand, dus gevechten zijn snel en intens.

Ghostrunner is momenteel beschikbaar voor PC en de oudere generatie consoles (PlayStation 4 en Xbox One), maar zal eind 2021 ook naar PlayStation 5 en Xbox Series X komen. Spelers die de game al eerder hebben aangeschaft voor een oudere generatie console, zullen een gratis upgrade naar de nieuwe generatie krijgen.

Benieuwd naar de game? Bekijk hier de gameplay trailer voor Ghostrunner:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.