Kickstarter staat altijd vol met ideeën voor games en lang niet allemaal zijn ze goed of halen ze hun doel, maar soms zit er een parel tussen en Vokabulantis is zo’n parel.

Karla en Kurt staan op het punt om voor het eerst elkaars handen vast te houden, maar zoals we misschien allemaal nog wel kunnen herinneren is dat soms een wat ongemakkelijk moment. Om dat ongemakkelijke moment wat te verzachten proberen te praten, maar op dat moment raken ze hun mond kwijt en worden ze de wereld van Vokabulantis in geslingerd. Zonder de kracht van taal moeten zij samen Vokabulantis en hun jonge liefde redden. Deze co-op platformer onderscheid zich al van anderen door het verhaal, maar het heeft ook nog iets anders unieks. De game is namelijk volledig stop-motion en dat geeft een prachtige uitstraling. 

Zoals je in bovenstaande video kunt zien is het niet een gebruikelijke game ontwikkelaar die achter dit project zit, maar hebben verschillende creatieve breinen hieraan meegewerkt. Wired Fly Animation is verantwoordelijk voor het stop-motion gedeelte. Kong Orange (die je misschien kent van Felix the Reaper) heeft de ontwikkeling van de game op zich genomen en Morten Søndergaard is poëet en auteur van de game. Het Kickstarter doel is recent behaald en de game heeft nog een lange weg te gaan, maar ik heb zo’n gevoel dat dit wel het wachten waard gaat zijn. 

Vokabulantis neemt je mee op een avontuur vol actie en puzzels en vele referenties naar de wereld van taal.  Zo zijn er bijvoorbeeld The City of Noun en The Word Power Crystal mines of Afasia. Het is de bedoeling dat de game op alle grote platforms te spelen zal zijn in zowel single player als co-op. Ze beloven zo’n zes tot acht uur gameplay in de verhaallijn en nog twee tot vier uur extra gameplay. 

Meer informatie over de game, zoals concept art en meer taalreferenties vind je op Kickstarter. In ben er in ieder geval zeer van gecharmeerd en kan niet wachten tot we er meer van gaan zien. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.