De nieuwe Indie uitgever HOOK heeft een teaser trailer voor de aankomende horrorgame Unholy uitgebracht. De game is een first person horrorgame, die onder de huid van spelers moet gaan kruipen. De release van de game zelf laat echter nog even op zich wachten, Unholy zal namelijk volgend jaar, in 2023, pas uitkomen.

Unholy is een intense psychologische horrorervaring, gedreven door een diepe en duistere verhaallijn, gebaseerd op de werken van Tomasz Strzałkowski. De game speelt zich af in een voormalige Sovjet-Unie en de verdwijning van een jong kindje uit een vervallen stadje staat centraal. Door middel van verkenning, het oplossen van puzzels en innovatieve vechtmechanieken, zullen spelers de realiteit en een verknipte, onheilige wereld moeten doorkruisen om zo achter de angstaanjagende waarheid te komen. Er bestaan namelijk twee parallelle werelden in Unholy, waar spelers naartoe kunnen reizen.

De game biedt een unieke mix van gameplay-elementen, dat zorgvuldige verkenning, het oplossen van intrigerende puzzels, infiltratie en stealth combineert met innovatieve actiemomenten. Daarnaast kunnen spelers vier verschillende emoties gebruiken (woede, angst, verdriet en verlangen) om interacties uit te voeren met de omgeving (denk hierbij aan het kapotmaken van obstakels en bepaalde mechanismen activeren), maar ook om vijanden te verwarren, lokken of schade aan te brengen.

Verder verstopt iedereen zich in de wereld van Unholy achter een masker, wat het verschil tussen leven en dood kan betekenen. Spelers kunnen hun eigen masker bouwen, om zo nieuwe vaardigheden vrij te spelen en deze te verbeteren. Andere maskers kunnen ook gedragen worden, om zo vijanden te verwarren en je tegenstanders na te doen.

Een precieze releasedatum is nog niet bekend, maar Unholy moet volgend jaar in 2023 uitkomen voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Enthousiaste PC-spelers kunnen de game inmiddels al wishlisten op Steam.

Benieuwd naar Unholy? Bekijk hier de teaser trailer:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.