Vorig jaar kondigde de Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED, in samenwerking met Netflix, met trots aan dat er een animeserie gebaseerd op de wereld van Cyberpunk 2077 op komst zou zijn, genaamd Cyberpunk: Edgerunners. Inmiddels zijn daar al de eerste beelden van vrijgegeven, door middel van een teaser trailer.

De trailer werd onthuld tijdens Netflix’s Geeked Week, wat een evenement is dat gewijd is aan geek culture series, films en games. Naast de teaser trailer is er ook korte documentairev ideo uitgebracht, waar we een kijkje achter de schermen nemen.

Cyberpunk: Edgerunners zal bestaan uit 10 episodes en vertelt het verhaal van een straatkind, dat probeert te overleven in een futuristische stad dat geobsedeerd is door technologie en lichaamsaanpassingen. Het leven van het hoofdpersonage staat op het spel en hij besluit een zogenaamde ‘edgerunner’ te worden; een huurling die ook wel bekend staat als een cyberpunk.

CD Projekt RED, de ontwikkelaar van de Cyberpunk 2077-game, heeft de 10-delige serie geproduceerd. Er is hier een speciaal team voor gevormd, bestaande uit talenten die gewerkt hebben aan zowel The Witcher 3: Wild Hunt als Cyberpunk 2077. Dit team werkt al sinds 2018 aan deze serie.

De geprezen Japanse animatiestudio Studio Trigger, zal de wereld van Cyberpunk tot leven brengen met hun eigen kenmerkende, levendige animatiestijl. Hiroyuki Imaishi (Gurren Lagann, Kill la Kill, Promare) zal de serie regiseren, samen met assistent director Masahiko Otsuka (Gurren Lagann, Promare), creative director Hiromi Wakabayashi (Kill la Kill), character designers Yoh Yoshinari (Little Witch Academia, BNA: Brand New Animal) en Yuto Kaneko(Little Witch Academia). De screenplay zal worden verzorgd door Yoshiki Usa (SSSS.GRIDMAN, Promare) en Masahiko Otsuka (Gurren Lagann, Kill la Kill, Promare).

De soundtrack van de serie zal worden gecomponeerd door Akira Yamaoka, die onder andere bekend is van zijn werk voor de Silent Hill-franchise.

Cyberpunk: Edgerunners zal in september, dit jaar, uitkomen op Netflix.

Bekijk hier de eerste beelden van Cyberpunk: Edgerunners:

Wil je ook een kijkje achter de schermen nemen? Bekijk dan hier de Inside Look video voor de serie:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.