Ontwikkelaar CD Projekt RED, animatiestudio Studio Trigger en het streamingplatform Netflix hebben hun krachten gebundeld en kondigen samen aan dat er een animeserie omtrent Cyberpunk op komst is. De serie, genaamd Cyberpunk: Edgerunners laat echter nog wel even op zich wachten, aangezien de release gepland staat voor 2022.

Cyberpunk: Edgerunners zal bestaan uit 10 episodes en vertelt het verhaal van een straatkind, dat probeert te overleven in een futuristische stad dat geobsedeerd is door technologie en lichaamsaanpassingen. Het leven van het hoofdpersonage staat op het spel en hij besluit een zogenaamde ‘edgerunner’ te worden; een huurling die ook wel bekend staat als een cyberpunk.

CD Projekt RED, de ontwikkelaar van de Cyberpunk 2077-game, zal de 10-delige serie gaan produceren. Er is hier een speciaal team voor gevormd, bestaande uit talenten die gewerkt hebben aan zowel The Witcher 3: Wild Hunt als Cyberpunk 2077. Dit team werkt al sinds 2018 aan deze serie.

De geprezen Japanse animatiestudio Studio Trigger, zal de wereld van Cyberpunk tot leven brengen met hun eigen kenmerkende, levendige animatiestijl. Hiroyuki Imaishi (Gurren Lagann, Kill la Kill, Promare) zal de serie regiseren, samen met assistent director Masahiko Otsuka (Gurren Lagann, Promare), creative director Hiromi Wakabayashi (Kill la Kill), character designers Yoh Yoshinari (Little Witch Academia, BNA: Brand New Animal) en Yuto Kaneko(Little Witch Academia). De screenplay zal worden verzorgd door Yoshiki Usa (SSSS.GRIDMAN, Promare) en Masahiko Otsuka (Gurren Lagann, Kill la Kill, Promare).

De soundtrack van de serie zal worden gecomponeerd door Akira Yamaoka, die onder andere bekend is van zijn werk voor de Silent Hill-franchise.

Adam Badowski, hoofd van CD Projekt RED en tevens game director voor Cyberpunk 2077, laat weten dat het team ontzettend enthousiast is om eindelijk te kunnen onthullen dat ze aan deze animeserie werken. Het cyberpunkgenre geeft zoveel ruimte voor creativiteit en heeft een grote invloed op iedereen die meewerkt, aldus Badowski. Cyberpunk: Edgerunners zal dan ook een soort ode zijn aan cyberpunk als een geheel en aan verhalen die verteld worden door middel van animaties.

Masahiko Otsuka, CEO van Studio Trigger, geeft aan dat ook zij op hun beurt er ontzettend veel zin in hebben om samen te werken met CD Projekt RED en om een gloednieuw verhaal te creëren, dat zich plaatsvindt in de wereld van de langverwachte Cyberpunk 2077-game. Volgens Otsuka is het is een enorme uitdaging om dit universum om te toveren in een animeserie, maar daar laten ze zich niet door uit het veld slaan. Director Hiroyuki Imaishi voegt hieraan toe dat ze altijd al fan waren van het cyberpunkgenre, maar dat ze het moeilijk vonden om zelf origineel werk binnen het genre te maken. Daarom zijn ze extra verheugd om aan dit project te mogen werken, samen met CD Projekt RED. Het zal verder een uitdaging worden om zowel game- als animefans te plezieren, maar Imaishi geeft aan wel van een uitdaging te houden. “We zullen ons best doen om verwachtingen waar te maken, maar ook te overstijgen,” aldus Imaishi.

De animeserie Cyberpunk: Edgerunners zal in 2022 uitkomen op Netflix.

Bekijk hier de aankondigingstrailer voor Cyberpunk: Edgerunners:

© CD PROJEKT RED/STUDIO TRIGGER/NETFLIX

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.