LEGO is ook niet meer weg te denken uit de wereld van de games en geeks.. Naar aanleiding van games zijn LEGO sets op de markt verschenen en je kan hier eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Met Gamen? zeker! Met LEGO? Ook! Ik heb namens uitgeverij Meis & Maas het boek, Avonturen voor het Slapengaan, voor jullie mogen reviewen.


Het reviewen heb ik niet volledig zelf gedaan, ik heb mijn kinderen hier ook bij gebruikt. Zij zijn natuurlijk de doelgroep en als zij er niets aan vinden, dan is deze review ook niet heel geloofwaardig. In ons huis is iedereen wel een LEGO fan! We hebben nogal wat LEGO rondslingeren en dan is een boek met verhalen natuurlijk ook erg leuk om te lezen. Dat je ook nog eens per verhaaltje een setje mag bouwen is natuurlijk een leuk extraatje.

Natuurlijk laat ik eerst even zien hoe het pakket eruit ziet middels een aantal foto’s die ik heb gemaakt.


Het lijkt in eerste instantie een heel dik boek. Alleen is dit voor meer dan de helft lucht. In de voorkant (links op de foto) van het boek zit een doosje met de LEGO steentjes. Deze vult niet de hele voorkant, eerder maar de helft. De rechterkant is het boek te vinden met een totaal van 48 bladzijdes.


De cover kan je bewaren, maar is niet noodzakelijk voor het leesplezier. Als je het boekje en de LEGO steentjes maar hebt. De steentjes bewaar je natuurlijk in het handige bewaardoosje.


In totaal zijn er 8 verhaaltjes die je voor kan lezen. Waarbij je eerst start met het bouwen van een mini-bouwwerk om er vervolgens een verhaaltje over te horen. Na het verhaal te hebben gelezen kan je nog een aantal vragen stellen aan je kind over het verhaal zelf. Iets wat is gebeurd tijdens het verhaal of een voorwerp waarover is gesproken. Zeker erg leerzaam en zet de kindjes aan het denken en zorgt ervoor dat ze goed luisteren, of in elk geval dan weet je dat ze hebben geluisterd. Het kan namelijk voorkomen dat er iets meer naar het bouwwerk gekeken zal worden dan geluisterd met de oortjes.

De verhalen die te vinden zijn in Avonturen voor het Slapengaan:
1. Het magische Kasteel
2. De vogel die niet kon vliegen
3. De rebelse robot
4. De jacht op de schat
5. Dino’s dagje uit
6. De race door de ruimte
7. Applaus voor Simon
8. Sam Spin kan niet slapen


Met zo’n 70 steentjes kan je per verhaaltje een bouwwerk maken. In totaal maak je dus ook 8 bouwwerken. Je moet veelal wel steentjes gebruiken uit een eerder verhaal, dus afbreken is soms noodzakelijk.


Naast het bouwen, lezen, luisteren en de vragen achteraf, staan er ook nog leuke weetjes in die passen bij het verhaal dat er zal worden voorgelezen. Het bouwen zou vanaf 4 jaar al wel kunnen, mits er al interesse is in het bouwen van LEGO.


Het kasteel uit het eerste verhaal gebouwd en dus tijd om voor te lezen.

Omdat mijn zoontje dol is op LEGO, het bouwen en het luisteren naar verhalen was dit een leuk product om te reviewen. Naast dat het leuke verhalen zijn, zijn ze niet te lang en is daardoor de concentratie er goed bij te houden, hoewel soms het bouwwerk meer aandacht kreeg dan mijn verhaal. Het is zo leuk om per verhaal een nieuw bouwwerk te hebben gemaakt waarbij je kind natuurlijk ook zelf nog steentjes kan toevoegen of weglaten. Daarnaast zijn de verhalen telkens opnieuw te lezen en de mini-bouwwerken af te breken en opnieuw op te bouwen.

Het boek Avonturen voor het Slapengaan is te koop bij Bol.com voor €19,99.

Dit artikel maakt gebruik van affiliate links.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.