Miauw! Herinner je het je nog? Ondergetekende was razend enthousiast over Stray, de game waarin je in de huid van een straatkat kruipt. Het was tevens de reden om een Playstation 5 aan te schaffen. Die PlayStation 5 is er al een behoorlijke poos en Stray werd keer op keer uitgesteld. Tot nu; er is eindelijk een releasedatum.

Op 19 juli komt Stray eindelijk naar de Playstation 4, Playstation 5 en Steam! Verloren, alleen en gescheiden van familie probeert een straatkat een eeuwenoud mysterie te ontrafelen en daarmee te ontsnappen uit een vergeten stad. BlueTwelve heeft maar liefst zeven jaar aan de game gewerkt en ze hebben ongetwijfeld een klapper van een game neergezet met die third-person kat-avontuur. Met zijn poezelige pootjes begeeft onze Stray zich in een cyberpunk-wereld.

De gloednieuwe trailer zie je hier:


Als groot liefhebber van deze miauwende wezentjes kijk ik persoonlijk enorm uit naar deze game en kan niet wachten om in de huid te kruipen van deze rode kat. De steegjes waar je doorheen loopt zijn verlicht met neon, de omgeving oogt smoezelig en verlaten en robots zie je zo nu en dan passeren. Als kat zijnde gebruik je je springtechnieken, miauwtechnieken en zo nu en dan zul je jezelf ook flink achter de oren moeten krabben. Verdedig je tegen gevaar en los puzzels op. Je doet het gelukkig niet alleen, want een vliegende drone genaamd B12 is je trouwe compagnon.

Bekijk vanaf 19 juli de wereld door de ogen van een kat op zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 5. Met een PlayStation Plus Extra of Premium- abonnees is de game gratis! Als je gaat voor de PC-versie via Steam krijg je 10% korting wanneer je een pre-order plaatst. Een klein kritiek-puntje op dit heuglijke feit: er wordt met geen woord gerept over een fysieke editie helaas.

© 2022 BlueTwelve Studio Ltd. Published by Annapurna Interactive under exclusive license. All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.