Natuurbehoud komt steeds meer onder de aandacht op allerlei verschillende manieren. We moeten duurzamer leven en bewuster omgaan met alles wat we consumeren. Ook Planet Zoo besteed hier aandacht aan, maar doet daar nu nog een schepje bovenop met het Natuurbehoudpakket.

In het Natuurbehoudpakket maken we kennis met vijf nieuwe diersoorten die allemaal ernstig bedreigd zijn. Allereerst de amoerpanter die voorkomt in de grensgebieden van China en Rusland. Deze katachtige kan wel drie meter hoog en twee keer zijn eigen lengte springen! Minstens net zo indrukwekkend is het przewalskipaard uit Mongolië, het laatste paard wat echt in het wild leeft. Ook krijgen we een nieuwe antilopesoort tot onze beschikking, namelijk de algazel. De algazel is een grote antilopesoort en heeft ontzettend lange hoorns. Helaas leeft deze diersoort niet meer in het wild en zijn ze alleen nog te vinden in goed beschermde gebieden.

Zelf ben ik gek op primaten, dus ik ben erg blij met de komst van de siamang. Deze gibbon is een mensaap en leeft in de tropische bossen van Sumatra (Indonesië) en Malakka (Zuidoost Azië) en staat denk ik het meest bekend om zijn luide roep en grote keelzak. Deze dieren zullen heerlijk heen en weer gaan slingeren in het nieuwe klimtoestel en dit is gedrag dat nog niet eerder in Planet Zoo voorkwam! Als je liever voor een klein vivariumdier gaat kun je nu de axolotl toevoegen! Dit dier is momenteel erg populair onder kinderen als schattig diertje, maar ook als exotisch huisdier. Net als de andere nieuwe diersoorten is zijn status kritiek.

Dit pakket staat volledig in het teken van het behoud van deze prachtige dieren, maar ook de natuur. Er zitten veel nieuwe bomen en planten in dit pakket om dit aspect te kunnen benadrukken. Zo krijgen we een vijgenboom en een tomatenplant in de collectie, maar komen er ook vele nieuwe bloemen bij zoals klaprozen en boterbloemen. Een pakket is natuurlijk niet compleet zonder nieuw decoratiemateriaal en ook deze zijn duurzaam. Daarbij kun je denken aan houten constructiemateriaal en zelf een 3D geprinte muren! Natuurlijk krijgen we ook een nieuw scenario, namelijk bij Dierenopvang Schildpadrots waarbij je zoveel mogelijk dieren moet redden, rehabiliteren, documenteren en uitzetten. Naast het behoud van deze dieren draait het ook om duurzame en recyclebare energie, diversiteit in planten en bomen en voldoende educatie. Klinkt erg goed!

Dan is er natuurlijk ook weer een update, zoals bij elke nieuwe DLC. In update 1.9 kregen de onderwijzers al een update, waarmee ze meer door het park konden wandelen en het allemaal net even wat soepeler liep en gasten meer leerden. Nu wordt dat echter nog beter met de nieuwe educatiestations. Je kent ze wel van de dierentuin of de lokale kinderboerderij, van die grote platen met informatie voor kinderen en educatieve spelletjes. Deze stations kun je langs het pad plaatsen en geven een kleine tevredenheids- en educatieboost. Er zijn drie verschillende types beschikbaar, namelijk een hoogtemeter (vergelijk jezelf met een giraffe en gorilla), een soundboard station (welke geluiden maken de dieren) en een pootafdrukstation (waarin je je handen kunt vergelijken met de poten van een dier). Kinderen kunnen hier helemaal los gaan!

Ook hebben ze het gedrag van een aantal diersoorten weer wat aangepast. Dieren hadden namelijk al een ruikanimatie, maar nu zullen ze ook gericht gaan snuffelen. Ze zullen wellicht snuffelen aan planten of misschien wel aan elkaar! Niet alle dieren krijgen deze aanpassing trouwens, dus voor een overzicht kun je de blogpost bekijken. Een andere toevoeging voor een aantal diersoorten is het gedrag rondom het roepen als sociale interactie. Een voorbeeld is de siamang, maar natuurlijk ook de Amerikaanse wolf. Ik ben wel heel benieuwd naar wat dit voor de game gaat toevoegen. Dan nog even in het kort de andere aanvullingen: mensen gaan groepsfoto’s maken, verblijven kunnen nu ook een kleine toegangspoort krijgen en er zijn meer kleine borden toegevoegd voor winkels.

Het Natuurbehoudpakket is verkrijgbaar vanaf 21 juni via Steam. Update 1.10 zal tevens vanaf dezelfde datum vrij beschikbaar zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.