Farpoint mijn eerste Virtual Reality (VR) game. Je kan tijdens het spelen van deze game met je vrienden niet alleen kijken naar de speler, maar ook naar de game op het scherm. Klinkt wel logisch hé?! Hoe de game er uit ziet op het scherm is niet hetzelfde als wanneer je het zelf speelt. De kwaliteit van wat er gewoon op het scherm te zien is is een stuk minder. Als je Farpoint samen speelt is mijn advies, kijk naar de gamer omdat dit vele malen leuker is.

Tijdens de Meetup speelde ik de game ook met een koptelefoon op, dit zorgt er echt voor de je afgesloten bent van de buitenwereld.  Waar ik tegen aanliep (bijna letterlijk) is dat doordat de ondergrond van de game niet vlak is, dat ik last kreeg van duizeligheid tijdens het lopen in de game. Ik weet niet of dit ook bij andere spelers is gebeurd, dat het aan de game ligt of omdat het mijn eerste VR ervaring was.

Doordat je volledig in het spel zit ervaar je het gamen anders, met ruimte tussen je ogen en je beeldscherm reageer je anders tijdens het gamen. In de wereld van Farpoint komen een soort spinachtige wezen op je af rennen, doordat dit in VR is reageer je veel sneller, kan je je wapen pakken en kan je makkelijk richten en vuren. De reactie snelheid van jezelf zal hoger liggen, ook is reactietijd van het spel goed waardoor je lekker snel op die monsters kan knallen.

Wat je nodig hebt om deze game te kunnen spelen is niet alleen een PlayStation 4 console. Je hebt ook Sony PS VR bril en een Sony PS 4 camera. Optioneel zijn een VR  Richtcontroller en koptelefoon.

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen met de game. Ik ga in ieder geval deze game zeker schaffen!

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.