Ik heb ondertussen aardig wat race games gespeeld. Voor mij verveeld het eigenlijk nooit. In welke vorm dan ook, het maakt me niet uit. Daar bedoel ik mee, van Mario Kart tot Gran Tourismo. Ik keek er naar uit om te zien hoe Cars 3: Vol gas voor de Winst! zou zijn. Ik moet wel aangeven dat ik de vorige games zelf niet heb gespeeld. De films, dat is anders die heb ik wel gezien en zo staat deel 3 ook op mijn ‘to watchlist’.

img_cars3_game2

De presentatie van Cars 3 was een leuke eerste ervaring voor mij om mee te maken. Maar hoe is het spel nou? Voor welke doelgroep is het? Voor de laatste vraag heb ik een simpel antwoord. Iedereen! Kinderen, mama’s, papa’s noem het maar op. Dit is echt een spel waar je je niet snel zal vervelen en waar je samen ook veel plezier aan kunt beleven.

Wat zich onderscheidt bij Cars 3 als race spel is dat het niet om simpelweg race auto’s gaat. Elke “auto” heeft natuurlijk zijn eigen persoonlijkheid en zijn eigen emoties. Cars 3 Speelt zich af na de derde film en dus komen er ook nieuwe personages waar je mee kunt racen en meer! Wees gerust ik ga geen spoilers geven.

img_cars3_game1

Natuurlijk kun je in het main menu aan de storyline beginnen waar het de bedoeling is om als eerste te finishen en dus de snelste te zijn. Er zijn 21 tracks en je kunt aanpassingen aan je personage doen zoals, de claxon, je flame boost en lampjes. Daarbij kun je als je niet ervaren genoeg ben ook je auto drift aan zetten of als je zelf ervaren genoeg bent uit.

Tijdens de races en events zijn er verschillende manieren om sneller te zijn. Dit kan door middel van bijvoorbeeld op de baan over de snelle boost slides te rijden, springen, op twee wielen rijden, achteruit te racen en door te driften. Daar door gaat je boost omhoog en kun je die gebruiken om toch weer even in te halen om eerste te worden. Fouten worden snel gecorrigeerd door het spel zelf. Stel je rijdt tegen een muur aan of je valt naar beneden word je snel weer op de baan gezet en je kunt verder. Dit geeft een prettig gevoel omdat je meer het idee heb en kans krijgt om toch nog die overwinning te pakken.

img_cars3_game3

Behalve racen zijn er ook andere events. Een favoriet onder de fans is momenteel de Take Down. In dit event in het de bedoeling zo veel mogelijk crash test dummy auto’s te slopen. Geen andere personages, dus je doet niemand pijn. Misschien als je samen speelt dat je alleen iemands ego pijn doet, maar er gaat niemand dood. Er zijn 14 verschillende battle wapens die je tot je voordeel kunt gebruiken om heerlijk te slopen. De dummy’s komen in waves en hoe meer je sloopt hoe meer punten je krijgt.

Een andere event is Best Lap. Dus echt zo snel mogelijk rijden en je tijden te verbeteren. Bij stunts kun je ook zo veel mogelijk capriolen uithalen om punten te verdienen. In de Cupseries gaat het om zo hoog mogelijk in de ranks te komen. Daarbij kun je sponsor teamplay en samen met 4 vrienden er tegen aan gaan. De master level event is te vergelijken met een eindbaas gevecht.

Voor al deze events kun je ook naar de Tomasville Playground gaan om te oefenen en vrij rond te rijden. Er zijn daar 12 uitdagingen die je met vier spelers of solo kan spelen. Daarbij is het fijn om jezelf te kunnen verbeteren en alles goed onder de knie te krijgen voor alle events. Je kunt in de hall of fame je progressie en je skills bekijken. Urenlang plezier en voor ieder wat wils.

img_cars3_game4

Zelfs al speel je dit voor het eerst, je leert meer en hoe vaker en meer ervaring je opdoet hoe leuker. Je wordt ook echt voldoende uitgedaagd om beter te worden. Er zit in elk geval urenlang speeltijd in dit Cars 3. Zelf vind ik het erg leuk om de personages te zien.. Als je bijvoorbeeld achteruit aan het rijden ben en je ziet de uitdrukking of je hoort het commentaar van het personage, ja ik vind dat wel grappig en vermakelijk.

Na de presentatie mochten we het zelf uitproberen en met trots kan ik zeggen de eerste race heb ik gewonnen (last minute maar toch!) Ik had alleen minder geluk in de Battle. Al had ik die verloren, ik vond het super! Slopen knallen, boem!! HA HA. Oh hekje oeps…

Cars 3 is vanaf 13 juni verkrijgbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Nintendo Switch en Wii U.

Bewaren

One Comment on “Preview: Cars 3 – Vol gas voor de Winst!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.