Afgelopen weekend kon je voor de tweede keer meedoen aan de ARMS Global Testpunch. Hier konden spelers over de hele wereld in geselecteerde tijdvakken het spel tijdelijk spelen voordat het werkelijk op de markt uitkomt. Ken je ARMS nog niet? Ik zal er wat kort over vertellen.

ARMS is een vechtspel die exclusief naar de Nintendo Switch komt. Met elastische armen en stevige vuisten knok je je tegenstanders neer. Jouw personage volgt de bewegingen van jouw handen, terwijl je ondertussen stoten uitdeelt en schijnbewegingen maakt. Ieder vechter (jouw gekozen personage in dit geval) heeft zijn eigen persoonlijkheid waar hij of zij goed in is. Daarnaast heb je de keuze om uit diverse ARMS te kiezen die ook weer unieke eigenschappen hebben. Combineer ze met elkaar en kijk welk vechtstijl bij jou het beste past.

https://www.youtube.com/watch?v=Rx-3oeJbeeY

Ik heb de mogelijkheid gehad om ARMS uit te proberen voordat de Nintendo Switch al op de markt kwam. En ik moet zeggen dat ik enorm verrast was van dit spel. Ik had zo mijn bedenkingen: beetje vechten en niks anders. Maar integendeel. Met je Joy-Con (de controller) in ieder hand moet jij de beweging of handeling doorgeven aan jouw vechter. Aan het begin denk je te veel na over deze handelingen, maar dat vergeet je snel. Haha, ik had nog wel de neiging om mijn handen horizontaal te houden en dan te punchen in plaats van verticaal. Horizontaal verdedig je juist. Je kan ook met andere controllers de vechter besturen, maar de Joy-Con is toch wel leuker.

 Bron: www.nintendo.nl

ARMS biedt unieke locaties aan waar jij en jouw tegenstander vechten. Zoals de klassieke Spring Stadium, Ribbon Ring of Ninja College. In de demo die ik toen gespeeld heb waren er maar drie vechters, maar in tussentijd zijn er meer vechters bijgekomen. En afgelopen weekend heeft Nintendo de volgende drie vechters aan de lijst toegevoegd die speelbaar zijn.

Twintelle: met haar zilveren, elastische krullen zal ze haar tegenstanders neerhalen. Wanneer ze haar aanval heeft geladen, kan ze haar aura gebruiken om haar tegenstanders tijdelijk te vertragen.

Kid Cobra: deze razende reptiel heeft door al dat hoverboarden sterke benen gekregen. Als zijn aanval geladen is, kan hij razendsnel rond zijn tegenstanders kruipen als een slang.

Byte & Barq: de robotagent en zijn trouwe hond vechten voor gerechtigheid. Barq leidt zijn tegenstanders af waardoor Byte de genade klap kan geven.

Tijdens de tweede sessie van de ARMS Global Testpunch zijn er nieuwe spelstanden toegevoegd zoals basketbal en de schietbaan. Geen zin in? Dan speel je alleen of met zijn tweeën online tegen vechters over de hele wereld. Jij bent de baas.

Helaas moeten we even wachten tot ARMS uitkomt voor de Nintendo Switch. Maar gelukkig hebben we voldoende trailers en opgenomen livestreams om terug te kijken naar de ARMS Global Testpunch. Wil je meer informatie, kijk dan even op de officiële Nintendo ARMS website.

ARMS komt op 16 juni uit in de winkels en als downloadversie in de Nintendo eShop, exclusief voor de Nintendo Switch.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.