Vanaf het moment dat ik hoorde dat er een nieuwe Guitar Hero uit zou komen had ik al tegen mezelf gezegd dat ik deze niet zou kopen. Ik was aan het mopperen op de prijs en op de stomme liedjes die er waarschijnlijk in zouden komen en dat ze er over een paar jaar toch weer mee gingen stoppen. Vandaag laaide echter het rocksterren vlammetje in mijn hart weer helemaal op toen ik Guitar Hero Live in mijn handen kreeg.

De meeste mensen zullen het al hebben gezien maar de gitaar zelf zien er anders uit. Hij lijkt natuurlijk nog wel op een gitaar maar hij heeft niet meer de vijf gekleurde knoppen op een rij. Deze keer ga je spelen met zes knoppen die drie bij twee onder elkaar gepositioneerd zijn. Zo kun je een soort akkoorden creëren net als bij het bespelen van de echte gitaar. Samen met een jongeman mochten we het tegen elkaar opnemen.

De game bestaat uit twee verschillende hoofd opties en wij begonnen met de Live optredens. Hier speel je gitaar voor een crowd die daadwerkelijk ook emoties toont of je het nu wel of niet goed doet. Om te beginnen kozen we een opwarm nummertje, eventjes die vingers los maken. Vanaf de eerste twee noten was ik verkocht. Het kijkt zoveel makkelijker dan al die verschillende gekleurde nopjes. In dit geval heb je gewoon een zwart of een wit plectrumpje en moet je er alleen voor zorgen dat je hem goed aan slaat.

Na ons geweldige optreden wilde ik toch wel een stapje meer. Met een achtergrond in ritme en muziek games moest ik dit tenslotte wel kunnen (toch?). Op naar de TV modus, die ik overigens geniaal vond. In de TV modus komen er allemaal verschillende liedjes voorbij, en ze blijven ook maar komen. Het is dus net alsof je weer MTV aan het kijken bent. Als je zin hebt om te spelen activeer je de gitaar en kun je er op los spelen. Mocht je het nummer niet zo mooi vinden of ben je wat uitgeput, dan laat je de gitaar liggen en kijk je gewoon naar de clip. Het fijne aan deze modus is dat je niet meer de hele tijd hoeft te kiezen welk liedje je speelt. Wil je dit wel graag doen dan kan dit natuurlijk ook gewoon nog.

Ik vroeg ze of ze met DLC of expensions gingen werken omdat het mij raar leek als ze er geen extra liedjes bij gingen gooien. Ze lieten mij weten dat ze regelmatig gratis nieuwe liedjes er in zetten voor iedereen. Het woord gratis heeft hier natuurlijk wel een dubbele betekenis want ja als je genoeg punten verdient in de game dan kun je deze liedjes kopen. Speel jij het maar een keer per jaar met je verjaardag en wil je dan heel graag dat ene liedje doen dan zul je hem met echt geld moeten kopen. Maar dit is wel de eerlijkste manier en zo hoef je niet een x aantal verschillende cd’s te kopen.

Zoals je al kunt lezen ben ik reuze enthousiast en mij zul je dan ook snel met een gitaar op mijn rug weer naar vrienden zien fietsen. Ik kan gewoon niet wachten.

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.