Altijd al eens Sherlock Holmes willen spelen maar dan in een wat meer duistere setting? Dan hebben we goed nieuws: in de action adventure horror mysterie game The Sinking City onderzoek je het hart van de waanzin. Maak je klaar voor en geheimzinnig en spannend avontuur waarin je kunt ontdekken in hoeverre jij door kan gaan voor een heuse detective!

The Sinking City werd in de zomer van 2018 al aangekondigd en nu is dan ook een gameplay trailer gelanceerd:

Je wordt direct in het mysterieuze universum van The Sinking City gegooid. De actie- en onderzoeksgame speelt zich af in de jaren 20 en is geinspireerd door de boeken van H.P. Lovecraft. In de straten van Oakmont ga je als detective Reed op zoek naar de oorzaak van de bovennatuurlijke elementen en de waanzin die de stad verwoesten. Echter sta je er volkomen alleen voor; zonder enige vorm van hints of hulp en slechts bewapend met je uitstekende observatievaardigheden en notitieboekje (essentieel voor iedere detective) dien je misdaadscenes te onderzoeken, informatie te verzamelen en bewoners te ondervragen. Klinkt dus behoorlijk pittig. Hoewel de ene puzzel makkelijk is op te lossen  zijn er andere kwesties die meer vaardigheid vereisen. Reed beschikt over de unieke vaardigheid Retrocognition, hierdoor kan hij eerdere scenes opnieuw afspelen. Om het onderzoek te voltooien is het de bedoeling dat je als speler aanwijzingen verzamelt, de gemeenschappelijke deler hiervan uitvogelen en theorieën onderbouwen en dat doe je met behulp van het Mind Palace (Sherlock Holmes kijkers weten wat hier mee bedoeld wordt). Het lastige is dat het Mind Palace je echter nooit zal vertellen of je met je hypotheses op de juiste weg zit.

Met deze gegevens kun je nu al in je Mind Palace ten rade gaan of deze game voor jou is weggelegd. Ben jij een echte Sherlock en weet jij de juiste antwoorden te vinden zonder hulp? Kun jij het bloedstollend spannende mysterie oplossen en alle antwoorden vinden? Ontdek het binnenkort (27 juni om precies te zijn) op PC, Playstation 4 en XBOX One.

© Frogwares
Bron: Persbericht Triple P Entertainment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.