Sinds 9 november is South Park: Phone Destroyer te downloaden voor Android en iOS. Wat heeft de game mij tot nu toe gebracht?! Lees verder!

Wat belangrijk is, is dat je de game aanschaft via de Google Play Store of via de App Store anders werkt de game niet. Ook moet je de laatste iOS software hebben als je een Android telefoon gebruikt de laatste software hebben en ook de app Google Play Games. Ik had zowel voor mijn iPad mini 2 de laatste update nog niet geïnstalleerd en op mijn Android telefoon had ik de app Google Play Games nog niet geïnstalleerd. Voordat ik met South Park Phone Destroyer aan de slag kon gaan was ik zo’n 30 minuten verder, aangezien ik ook nog een Google Play Games account moest aanmaken.

South Park: Phone Destroyer is een realtime kaartspel. Je hebt een deck met gevechtskaarten die je kan inzetten om het spel dat je speelt te kunnen winnen. Om je kaarten in te zetten moet je genoeg energie hebben om ze in te kunnen zetten. De kaarten hebben verschillende energie niveaus. De kaarten die ik tot nu toe heb, hebben een energie niveau van 2, 4 of 5. Je hebt verschillende soorten kaarten, je hebt personen, krachten (bijvoorbeeld bliksem) en je hebt verschillende soorten kaarten om je kaarten te upgraden naar een volgend level.

Je hebt verschillende gevechten waaraan je kan deelnemen, de gevechten in de verhaallijn en de PvP gevechten. De PvP gevechten, kan je na een aantal vijanden te hebben verslagen in de verhaallijn, elk moment dat je wilt spelen. Tijdens een PvP gevecht, vecht je tegen iemand ergens op deze wereld die ook het spel speelt. Er word een tegenstander voor je gezocht en in drie minuten tijd probeer je je tegenstander te verslaan met je kaartdeck.

Maar dan de ham vraag, hoe kom je aan een awesome kaartdeck? Met de verhaallijn gevechten kan je nadat je gewonnen hebt drie van acht lockers open maken, er kunnen coins, geld of kaarten in zitten. Ook krijg je na je PvP gevecht loot, als je een bepaald aantal gevechten gewonnen hebt verdien je een PvP kaartdeck. Ook krijg je elke 3 á 4 uur een gratis pakje kaarten, je krijgt een pop-up op je mobieltje wanneer je weer een pakje kaarten krijgt. Ik zelf heb als speler level drie bereikt, mijn kaarten heb ik wel al wat kunnen upgraden maar ze zijn nog steeds level één.

Wat ik mij aan het begin afvroeg was, waarom South Park: Phone Destroyer  gratis te downloaden is, en ik ben erachter gekomen hoe dat zit. Om je spel leuker te maken en je deck te verbeteren kun je (met echt geld) geld en coins kopen. Het is namelijk makkelijker en sneller en waarschijnlijk ook leuker om je kaartdeck te kunnen verbeteren en te optimaliseren. Ubisoft stel mij wat dat betreft toch teleur, ze creëren niet een spel voor de gamers maar voor zichzelf. De jonge generatie telefoon en tablet gamers geven misschien geld uit om hun spel te optimaliseren maar de diehard oldskool gamer geeft liever geld uit aan het kopen van een spel. Hoewel het spel vermakelijk is, zal ik niet verder spelen omdat de gedachte dat ik het beste word in het spel door eerst geld uit te geven, vind ik geen leuke manier van gamen.

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.