Na jaren mysteries oplossen met Professor Layton is het eindelijk tijd om het stokje door te geven. In Layton Mystery Journey: Katrielle en het Miljonairscomplot ontmoet je de gloednieuwe detective, Katrielle Layton. Ja je hoort het goed, Layton. Katrielle is de dochter van de bekende professor. Ze wil net zoals haar vader avonturen beleven en mysteries oplossen. Samen met haar vrienden: assistent Ernest en de pratende hond Sherl heeft ze haar eerste mysterie al te pakken. Een van de wijzers van de Big Ben is namelijk verdwenen.

Verhaal:
Katrielle Layton heeft zojuist de Layton Detective Agency opgestart. Haar motto is “geen mysterie blijft onopgelost”. Om haar reputatie op te bouwen neemt ze dan ook elke zaak aan en wordt ze steeds bekender in Londen. Echter stiekem wil je ze ook haar vermiste vader professor Hershel Layton terug vinden.

Nieuwe personages:
– Katrielle Layton. Ze is de dochter van de beroemde professor Layton. Ze lijkt in veel opzichten op haar vader. Ze vind het belangrijk om een dame te zijn en ze lost problemen op door te kijken naar de aanwijzingen.
– Sherl, de pratende hond: Sherl is Katrielle’s eerste klant. Hij is een hond die kan praten met sommige mensen. Daarnaast lijdt hij aan geheugenverlies. Katrielle moet voor hem uitzoeken wie hij nu precies is. Echter zolang het mysterie nog niet is opgelost, vergezelt Sherl Katrielle en Ernest tijdens hun detective werk.
– Emiliana Perfetti: Zij is een van de beste profilers van Scotland Yard. Ze kijkt neer op Katrielle en haar manier van misdaden oplossen.
– Ernest Greeves: Hij is de trouwe assistant van Katrielle.

Gameplay:
Net zoals in de Professor Layton games is het belangrijk dat je opzoek gaat naar aanwijzingen. Dit doe je door met mensen te praten en overal op te klikken. Gaandeweg zal je puzzels tegen komen die opgelost moeten worden. Deze puzzels motiveren je om anders te denken. Ze zijn stiekem nog best wel uitdagend. Bij elke nieuwe zaak krijg je een plaatje te zien dat nog niet is ingevuld. Wanneer je een belangrijke aanwijzing vind, krijg je een stukje van dit plaatje. Wanneer je alle stukjes hebt gevonden kan je de zaak oplossen. Daarnaast zijn er ook kleine minigames. Een voorbeeld hiervan is een spel waarbij je gerechten moet kiezen voor personages die je bent tegengekomen. Ook is het mogelijk om items te verzamelen en te kopen voor de Layton Detective Agency. Tot slot zijn er ook bonuspuzzels die je kan oplossen. Zo win je museumpunten. Deze kun je dan weer inwisselen voor memorabilia. Dit zijn objecten uit de avonturen van professor Layton. Je hebt altijd wel iets te doen in dit spel.

Mijn oordeel: Layton Mystery Journey: Katrielle en het Miljonairscomplot is een geweldige aanwinst voor de Professor Layton spellenreeks. De puzzels zijn uitdagend, de extra spelletjes zijn leuk en de personages zijn geweldig.. Je voelt je als een echte detective terwijl je samen met Katrielle mysteries aan het oplossen bent. Het is een geweldig spel.

Aan te raden voor: Professor Layton fans en iedereen die van goede puzzels houdt.

 

Bewaren

Bewaren

One Comment on “Review: Layton Mystery Journey: Katrielle en het Miljonairscomplot (3DS)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.