Het is vreselijk warm deze week en ik weet niet hoe het met jullie zit, maar het was buiten echt veel te warm. Goede reden om even wat games uit te zoeken die je lekker op je tablet of telefoon kunt spelen, want we zijn alweer aanbeland bij het laatste deel van Ik ga op reis en ik neem mee… Vandaag kijken we dus naar mobile games voor Android en iOS, lees je mee?

Cut the Rope

In Cut the Rope maken we kennis met de ontzettend schattige Om Nom. Om Nom heeft zin in snoepjes, maar Om Nom kan niet van zijn plekje af en de snoepjes komen niet vanzelf bij hem. Daar moet jij hem dan dus even bij helpen, onder andere door touwtjes door te snijden, bubbels te prikken of een kettingreactie in gang te zetten. Zolang lieve Om Nom maar zijn lekkere snoepje krijgt. Elk level heeft een snoepje die je dus bij Om Nom moet zien te krijgen om het level te kunnen halen, maar je kunt voor de extra uitdaging ook nog het snoepje langs de drie sterren laten gaan. Sommige levels zijn simpel, andere levels zijn een stuk lastiger en kosten wel wat puzzeltijd. Mooi om te leren hoe elke actie een reactie heeft! Gelukkig kun je oneindig proberen om Om Nom te voeren. Cut the Rope is een hele lieve puzzelgame die bij mij altijd leuk bleef tot het einde. Er zijn sinds de release in 2010 verschillende delen en edities te krijgen en ik moet zeggen dat ik ze allemaal wel leuk vind. Cut the Rope valt hier thuis ook altijd erg goed in de smaak!

Find the Panda & Friends

Voor Find the Panda & Friends moet je goede ogen en een goede concentratie hebben. Het is namelijk de bedoeling dat je in een menigte de panda zoekt (logisch), maar deze panda lijkt soms verrekte veel op zijn vriendjes en dus is dat soms ook wel tricky. Er zit geen verhaal in dit spel dus ik kan er niet zoveel meer over vertellen, alleen dat het heel verslavend is en dat het fijn is als je je eigen record hebt verbroken. Ook leuk om te kijken of je elkaars record kunt verbreken of om samen naar de panda te zoeken.

Hidden Folks

In Hidden Folks moet je ook op zoek, maar dit keer zijn er op elke locatie die je bezoekt een aantal mensen, dieren en voorwerpen te vinden en die zitten soms erg goed verstopt. Ik heb heel wat tijd in deze game zitten, want sommige locaties die je moet doorzoeken zijn zo ontzettend groot. Je moet dan heel wat heen en weer schuiven en goed kijken en inzoomen voordat je eindelijk al je doelen hebt gevonden. Gelukkig heeft elk doel een omschrijving en daar zit wel een hint in verborgen, al zijn ze soms wel een beetje cryptisch. De game levert ontzettend veel speelplezier op en is leuk voor alle leeftijden, omdat je er niet voor hoeft te lezen. Het doel is namelijk visueel weergegeven en je krijgt enkel tekst om te ondersteunen. Hidden Folks is een zeer vermakelijke game voor op vakantie en er zit een update aan te komen waarbij ze een aantal nieuwe locaties met een vakantie tintje toevoegen!

Mini Metro

Mini Metro is een uitdagende puzzelgame waarbij je een metrostelsel moet creëren en beheren. Elk level begint met een aantal stations, die worden weergegevens als vormpjes (driehoek, vierkant, cirkel, enz.), waartussen je een metrolijn kunt opstellen. Elke metrolijn heeft zijn eigen kleur en eigen wagon die passagiers van de ene naar de andere bestemming moet brengen. Het kan zijn dat een gele passagier naar een cirkel wil, als die op jouw gele metrolijn zit kan die wagon de passagier daarheen brengen. Maar als de cirkel niet bij jouw gele metrolijn zit, maar bij een rode, dan moet je de lijnen laten overlappen zodat jouw passagier kan overstappen. Klinkt ingewikkeld, maar dat valt aan het begin best mee. Het is wel een kwestie van alles goed bijhouden, want anders overspoelt het ineens met passagiers en nieuwe stations en dan eindigt je game. De game zou voor alle leeftijden wel kunnen, want je kunt gewoon lekker blijven uitproberen en je hoeft er geen tekst voor te lezen en ze leren er ook nog wat van!

Plants vs. Zombies

Plants vs. Zombies heeft geen introductie nodig, want deze game is niet weg te denken uit de wereld van de mobile games. De blije zonnebloemen en vrolijk, maar toch enigszins agressieve plantjes doen elk level hun stinkende best om de zombies uit je tuin te houden. Het is wel de bedoeling dat je ze zelf op een tactische manier plaatst en dat je ook de juiste planten kiest voor je level, want aan het begin van elk level zie je welke zombies je tuin zullen proberen op te eten. Zombies zijn over het algemeen natuurlijk eng, griezelig en niet echt geschikt voor kinderen. Deze zombies zien er echter lekker knullig en cartoony uit, dus het heeft iets komisch en is zeker niet eng. Ik raad wel aan om de eerste Plants vs. Zombies te kopen, want deel 2 zit vol met items die je met echt geld kunt kopen en is echt niet heel veel leuker. Ga lekker voor de eerste, die is leuker en is niet volgepompt met manieren om geld aan je te verdienen. 

Zo lieve mensen, we zijn aan het einde gekomen van dit deel en dus ook aan deze reeks. We hopen dat we jullie wat leuke tips voor de vakantie hebben kunnen geven en vergeet niet om ook je eigen tips met ons te delen! We vinden het ook leuk als jullie je ervaringen met deze games delen, zij het op vakantie of gewoon lekker thuis, gespeeld door je kids, broertje/zusje of jezelf. Wij van Female-Gamers wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.