Op televisie zijn diverse make-over programma’s te vinden waarin je van iets heel lelijks weer iets moois kan maken. Vaak gaat het om een bouwval van een huis dat uiteindelijk weer een pareltje moet worden. Of een ruimte die prachtig is ingericht waar de buren jaloers van zouden kunnen worden.
In de game Redecor, ben jij de stylist! Er zijn dagelijks diverse uitdagingen waar je aan kan deelnemen. Het gaat om diverse ruimtes in en om het huis. Hoewel de meeste binnenshuis zijn, kan je ook wel eens de uitdaging krijgen om een tuin te stijlen.

Hoe werkt het?
Je selecteert een uitdaging om een ruimte te voorzien van een nieuwe look. De meubels, muren en vloeren zijn wit en kan je voorzien van een printje of nieuwe kleur. Dit doe je door op het witte bolletje te drukken zodat je een lijst krijgt met alle mogelijke stoffen, verfstalen en afbeeldingen voor in de lijsten voor een schilderij. Als er een rood sterretje in het witte bolletje staat heb je een bepekte keuze aan materiaal en moet je het doen met de mogelijkheden die je voorgeschoteld worden.  Dit is soms wel een uitdaging omdat de meest gekke kleuren gebruikt moeten worden.

Materialen
In het begin dat je Redecor gaat spelen heb je een kleine selectie van materialen tot je beschikking. In de loop van het stijlen van nieuwe ruimtes speel je nieuw materiaal vrij. Je kan het ook zelf aanschaffen. Door een klein bedrag (echt geld!) kan je materialen kopen. De bedragen hiervoor varieren, ook zonder kan je een hoop doen. Dan is je design een keertje iets minder mooi, denk ik dan maar. In het spel speel je door het voltooien van de design opdrachten geld vrij waar je materialen kan aanschaffen als ze op zijn. Je hebt overal een beperkt aantal stalen van om te gebruiken, zijn ze op? Dan koop je nieuwe met het verdiende geld, goud of tokens.

Tokens, Goud & Cash
Zoals ik al benoemde kan je dus je eigen geld gebruiken om meer materialen aan te schaffen. Met het voltooien van de uitdagingen verdien je goud en cash. Hiermee kan je nieuw materiaal aanschaffen. Als dit niet snel genoeg gaat kan je middels het overmaken van je eigen geld sneller geld verdienen. Tokens verdien je door een hoge score te ontvangen, deze tokens gaan niet zo snel. Als je genoeg tokens hebt kan je weer een pakket vrijspelen om nog meer stijlen te designen. Hoewel je random iets krijgt, kan ook daar iets tussen zitten dat je niet mooi vindt. Ik laat het dan gewoon links liggen, of gebruik het om een hele lelijke kamer te maken. Ook dat kan. Ook kan je een ‘Seasons Pass’ aanschaffen waarbij je nieuwe materialen vrij kan spelen en extra uitdagingen voorgeschoteld krijgt. Dit kost ook geld en is maar beperkt geldig, tijdens het huidige seizoen dat er georganiseerd is.

Beoordeling ontwerpen
Ben je klaar met het stijlen van een kinderkamer, keuken, woonkamer, studieruimte of een andere uitdagende ruimte? Dan kan je jouw ontwerp indienen om beoordeeld te laten worden. Zelf kan je ook je voorkeur laten gelden. Je ontwerp komt in een groep terecht waarin mensen kunnen kiezen uit twee designs. Die van jou en die van een willekeurig andere speler. De keuze is simpel, welke van de twee ontwerpen spreekt je het meeste aan. Hoewel elke opdracht een bepaald thema heeft, is het alsnog aan jou om er iets van te maken dat jij leuk vindt! Doordat je zelf op ontwerpen gaat stemmen verdien je cash, dat je weer kan gebruiken om spullen te kopen voor een nieuw te ontwerpen ruimte.

Seasons Pass
De Seasons Pass kost gewoon echt geld maar geeft je wel een aantal extraatjes. Behalve de extra uitdagingen die ik al heb genoemd krijg je bij het voltooien van een aantal opdrachten ook nog eens extra spullen. Is het de moeite waard? Ik heb het voor je getest en moet zeggen dat ik het ook prima zonder kan er blijft nog zoveel meer leuks over! De extra uitdagingen om ruimtes te restylen, daar heb je vast geen slapeloze nachten aan.

Yay or Nay?
Dit is een overduidelijke Yay! Het is vermakelijk, origineel omdat je in dit spel GEEN 3-op-een-rij hoeft te spelen, je kan gewoon doen wat je wilt, restylen! Het is uitdagend en soms ook frustrerend. Uitdagend door de beperkte vloeren, of moerverf die je mag gebruiken. Dat is ook het meest frustrerende, dat je denkt een bepaalde vloer te willen gebruiken, maar dit niet kan omdat die niet bij de voorgeselecteerde keuzes staat. Hoewel ik Redecor een lange tijd heb gespeeld, is het voor nu wel even klaar. Tijd voor iets nieuws, maar zeker iets dat ik nog wel eens op zal starten.

Redecor is gratis, heeft ingame betaalopties (die je echt niet nodig hebt, ik heb het al voor je geprobeerd!)
Te vinden via:
>> App Store (iOS)
>> Google Play (Android)
>> redecor.com (officiƫle website)
>> Facebook

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.