San Diego Comic-Con is alweer voorbij, maar het heeft weer mega veel nieuws gebracht. In dit artikel pik ik er een aantal films uit en heb ik een lijstje gemaakt van nieuwe series en nieuwe seizoenen van al lopende series. Het zou heel goed kunnen dat ik iets over het hoofd heb gezien, want er is weer eens ontzettend veel bekendgemaakt, dus ga gerust na het lezen van dit artikel zelf het internet nog even afspeuren!

Laten we het eerst eens hebben over de filmtrailers die we allemaal voorbij hebben zien komen. Aquaman is een van de eerste trailers die ik heb gezien en dat is mij er eentje. Behalve Jason Momoa als Aquaman (dat is op zich al iets om blij van te worden) zien we in de trailer de mooie Amber Heard als Mera met haar felrode haren en Patrick Wilson als badguy Orm, de halfbroer van Aquaman. Orm is van plan om oorlog te voeren tegen de wereld boven water en dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus schakelt Mera de hulp van Aquaman in om dit te voorkomen. In de trailer zien we natuurlijk ook allemaal zeewezens, waaronder enorme zeepaarden en haaien die fungeren als een soort oorlogspaarden. Dat belooft veel goeds dacht ik zo! Aquaman draait vanaf 21 december in de bioscoop.

Shazam! gaat over een jongen die de kans krijgt om een volwassen superheld te zijn op het moment dat hij het woord ‘Shazam!’ uit spreekt. Shazam wordt gespeeld door Zachary Levi, die inmiddels al in aardig wat komedies heeft gespeeld, heeft eerder al in Thor gespeeld als Fandral, een van Thor z’n maatjes van Asgard. Nu stapt hij echter over van Marvel naar DC, want Shazam! is gebaseerd op de gelijknamige DC Comics uit 1940. Het ziet er wel komisch en luchtig uit, maar het blijft natuurlijk altijd een strijd tussen DC en Marvel, want wie maakt nou toch de beste verfilmingen. DC heeft volgens de Box Office een aantal flaters gemaakt en ook niet alle fans waren altijd even tevreden. Marvel doet het dan een stuk beter en weet fans tevreden te houden, maar wie weet dat Shazam! er samen met Aquaman verandering in gaat brengen.

Glass is het derde en laatste deel uit de Eastrail #177 trilogie, een driedelige serie over een ontspoorde trein die maar één overlevende heeft met geen enkele verwonding, genaamd David Dunn. Tot nu toe zijn Unbreakable in 2000 en Split in 2016 uitgebracht en begin 2019 komt daar Glass als slotstuk bij. In elk deel speelt Bruce Willis de rol van David Dunn, de onbreekbare man. In Unbreakable was de tweede hoofdrol voor Samuel L. Jackson als Elijah Price, in Split was die hoofdrol voor James McAvoy als Kevin Wendell Crumb. Beide keren nu terug voor dit laatste deel uit de serie en het ziet er naar uit dat het een spannende en ergens ook wel wat creepy film gaat worden. De serie is geschreven en geregisseerd door M. Night Shyamalan die bekend staat om zijn vreemde films, waarvan sommige een succes zijn, maar anderen ook bestempeld worden als mislukking. Unbreakable deed het zozo, Split was een succes en in januari 2019 gaan we zien hoe het eindigt. 

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is de tweede film in de Fantastic Beasts reeks en ziet er weer betoverend uit. Het eerste deel was een groot succes bij het publiek en lijkt een goede spin-off te zijn van de Harry Potter franchise. De aandoenlijke Eddie Redmayne speelt Newt Scamander, een magie-zoöloog, die menig magisch wezen verzamelt en hij keert uiteraard terug voor het tweede deel. Het speelt zich een aantal maanden na de eerste film af. Gellert Grindelwald werd in de eerste film gevangen genomen, maar is ontsnapt en is op zoek naar volgers en daar moet natuurlijk een stokje voor worden gestoken. Ik ben vooral heel benieuwd naar de jonge Albus Dumbledore, die in de film gespeeld wordt door Jude Law, want dat is nogal een rol om te vervullen. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald draait vanaf 15 november in de Nederlandse bioscopen.

In Godzilla: King of the Monsters neemt Godzilla het op tegen een flinke lading superbeesten. De trailer ziet er wel heel vet uit en ik ben altijd wel in voor een epische monsterfilm die hier en daar wat overdreven wordt, maar dat weet je eigenlijk al zodra je eraan begint. Je moet niet naar de films kijken voor een goed verhaal, maar voor de special effects die voor deze film volgens mij een flink zakje centen heeft gekost. Millie Bobbie Brown speelt een van de hoofdrollen en ik weet nog niet goed wat ik daar van vindt. Zodra ik haar in de trailer zag, moest ik gelijk aan Stranger Things denken, maar ik neem aan dat ze dat juist een beetje wil voorkomen. We gaan het in ieder geval allemaal zien vanaf 30 mei 2019. 

Alita: Battle Angel draait om Alita, een cyborg die haar geheugen kwijt is en niet weet dat zij eigenlijk een badass martial arts bounty hunter is. De film is gebaseerd op de manga serie Battle Angel Alita van Yukito Kishiro. De hoofdrollen zijn onder andere voor Rosa Salazar (Alita), Christoph Waltz (Dr. Dyson Ido, die voor haar zorgt). Verder zien we nog onder andere Ed Skrein en Jennifer Connelly voorbij komen en zie ik nog veel meer bekende namen voorbij komen op de filmpagina. Alita is CGI en dat ziet er ontzettend vet uit. Ik ben heel benieuwd geworden, dus misschien dat ik wel vast aan de manga ga beginnen.

Dan nu wat serie-nieuws, want er zijn een aantal nieuwe series aangekondigd en vele series krijgen een nieuw seizoen. Allereerst alle nieuwe series op een rijtje voor je: Titans, Mayans MC, Nightflyers, Disenchantment, Legacies, Roswell New Mexico, The Dragon Prince, The Purge en Good Omens. Volg je het nog? Om over elke serie iets te schrijven leek mij een beetje te veel, maar van elke serie staan er trailers op YouTube. Zelf ben ik wel benieuwd naar Disenchantment, de nieuwe tekenfilmserie van Matt Groening (je weet wel, van The Simpsons en Futurama), want het ziet er wel weer komisch uit. Titans heeft ook een trailer gekregen, maar hier is nog maar weinig positief op gereageerd. Zelf ken ik de Titans serie niet zo goed, maar fans zijn erg teleurgesteld in de weergave van alle personages.

Oke, dan nu alle series die een aankondiging van een nieuw seizoen hebben gehad: Star Wars: The Clone Wars, Iron Fist S2, The Walking Dead S9, Fear The Walking Dead S4, Doctor Who S11, Better Call Saul S4, Impulse S2, Lore S2, Star Trek: Discovery S2, Preacher S3, Vikings S5 deel 2, Voltron S7, Young Justice: Outsiders S3, Arrow S7, Black Lightning S2, DC’s Legends of Tomorrow S4, Krypton S2, Stan Against Evil S3, Supergirl S4, The Man in the High Castle S3, The Flash S5 en Supernatural S14.

Star Wars: The Clone Wars liep van 2008 tot 2014, maar in de nieuwe trailer krijgen we te horen dat de strijd nu afgemaakt zal worden. Seizoen 11 van de nieuwe generatie van Doctor Who heeft voor het eerst in de geschiedenis een vrouwelijke Doctor en wordt gespeeld door Jodie Whittaker. Tot nu toe geeft dat hier en daar wat gemengde reacties, maar volgens mij is zij een hele goede actrice om de Doctor neer te zetten. Verder gaan een hoop superhelden-series verder en krijgt The Walking Dead alweer het negende seizoen. Zelf ben ik wel weer enthousiast geworden van Vikings, een serie die ik een tijdje heb gekeken, maar tussendoor mee ben gestopt. Ik weet eigenlijk niet waarom en de trailer van de tweede helft van seizoen 5 bevestigt maar weer dat ik het gewoon weer moet oppakken.

Naast al die trailers zijn er ook weer veel panels geweest van onder andere Venom, Brooklyn Nine-Nine, Deadpool 2, Riverdale en The Good Place. Kortom, er staat weer veel te gebeuren de komende tijd en er zijn erg veel dingen om naar uit te kijken. Check vooral YouTube voor alle trailers en panels (sommige zijn best leuk namelijk) en kijk of er iets leuks voor je tussen zit, want de keuze is echt reuze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.