Het is nog maar net zomervakantie of er is alweer nieuws over een nieuwe release die gepland staat voor de feestdagen. 19 juli maakten Bigben en Atari® namelijk bekend dat zij bezig zijn met de ontwikkeling van Rollercoaster Tycoon Adventures voor de Nintendo Switch!

De eerste Rollercoaster Tycoon game kwam in 1999 uit voor Windows en kreeg al snel een aantal uitbreidingen en opvolgers. In Rollercoaster Tycoon heb je de controle over verschillende pretparken en is het de bedoeling dat je door het bouwen van attracties, decoraties en shops veel gasten en inkomsten binnenhaalt en dat alles met een goede parkrating. De eerste twee delen hadden hetzelfde uiterlijk, maar vanaf deel 3 kreeg het steeds een nieuw uiterlijk. Zelf heb ik altijd alleen de originele Rollercoaster Tycoon en deel 2 gespeeld, ik hou wel van dat simpele uiterlijk en ik vond het maar niks dat het er allemaal anders uit zag. Toch een beetje jeugdsentiment denk ik (ja, die game is al super oud, ik was 11 toen het uit kwam). Ik heb dan ook met veel smart uitgekeken naar Rollercoaster Tycoon Classic. Deze ziet er grotendeels hetzelfde uit en heeft eigenlijk alleen een ander menu.

Maar nu gaan we even terug naar 2018, want Bigben en Atari® hebben aangekondigd dat zij bezig zijn met Rollercoaster Tycoon Adventures voor de Nintendo Switch. De game wordt ontwikkeld door NVizzio, zij zijn onder andere verantwoordelijk voor Rollercoaster Tycoon World en Rollercoaster Tycoon Touch. Er is helaas nog maar weinig bekend gemaakt over wat de game in zal houden, maar er wordt beloofd dat de game de bekende elementen zal hebben en dat het toegespitst zal worden op de Nintendo Switch. De banner bovenaan deze pagina is ook niet van de nieuwe game, die is van Rollercoaster Tycoon 4 mobile. Hadden we maar vast wat meer beeldmateriaal.

Goed, we mogen dan nog wel erg weinig weten, maar ik ben wel nieuwsgierig geworden. Ik weet nog niet goed wat ik ervan moet denken, maar misschien houd ik teveel vast aan de originele games. Blijf ons volgen als je ook nieuwsgierig bent geworden, we houden je op de hoogte! Gezien het nog wel even duurt tot de release en het misschien ook nog wel even duurt voor we meer informatie krijgen, ga ik toch nog even een rondje maken in een van de klassiekers.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.