Vandaag is het wereld TV dag en dus tijd om stil te staan bij series! Series kijken is toch wel een fijne bezigheid tussen het gamen door en als ik echt ga kijken naar welke series ik volg dan is het een waslijst (Walking Dead, Grey’s Anatomy, Modern Family, Supernatural, Westworld, Reign, Orphan Black, The Goldbergs etc). Als ik kijk naar welke series ik ook echt gekeken heb de afgelopen weken dan is de lijst een stuk korter.

Op dit moment kijk ik opnieuw That 70’s Show, gewoon omdat ik het zo’n grappige show vind. Ik kan echt hardop lachend naar een aflevering kijken en nu het op Netflix staat kijk je het toch sneller. Daarnaast heb ik net The Sinner uitgekeken. Dit is een spannende serie waar de vraag niet is wat er is gebeurt, maar waarom? Er is een moord gepleegd en vanaf aflevering één heb je heel veel vragen en dat maakt de show heel erg verslavend, zoals Thirteen Reasons Why. Het zijn acht afleveringen en je krijgt ook echt antwoord op al je vragen in die acht afleveringen. Dat is niet altijd zo je hebt ook series die het, weet ik veel hoeveel seizoenen uitstellen en dan krijg je nog een onsamenhangend verhaal ook (Pretty Little Liars).

Wat ik verder een top serie op Netflix vind is de Engelse serie Black Mirror. Elke aflevering in deze serie is een nieuw verhaal en wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze jou een soort sadistische spiegel voorhouden. Ze geven eigenlijk alles wat er op dit moment mis is met de politiek, maatschappij, social media, mensen etcetera weer door het overdreven neer te zetten in een verhaal. Wat je ziet is dus een vergrote trap van waar wij met zijn allen mee bezig zijn, de donkere kant van de wereld, het is een bewustwording, terwijl je geëntertaind wordt.

Nederlandse programma’s die ik kijk zijn: Wie is de Mol?, Expeditie Robinson en afgelopen weken The Big Escape. Dit is een nieuw programma van NPO waar BN’ers zich door escape rooms moeten worstelen. Een hele goede Braziliaanse serie is 3%, een heel origineel verhaal over een wereld waar armoede heerst en de enige kans op een beter leven is door het Proces te halen. Je krijgt één kans als je twintig bent en maar 3% haalt het. Een Spaanse serie die ik kijk is Las Chicas del Cable, een serie over vier vrouwen die telefoon gesprekken met elkaar moeten verbinden. Handig om te weten het speelt zich af in de jaren ’20.

Dit is een korte grijp uit de series die ik kijk of gekeken heb, welke series kijken jullie op het moment en wat is de all time favourite?

Amber

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.