Oké, ik zag eerst een post over Obi-Wan Kenobi, maar toen ging ik verder scrollen… En doorklikken… Disney Investor Day is geweest en o boy wat is er veel nieuws! De Sizzle van Disney+ vind je op deze pagina en alles wat daarnaast nog meer is aangekondigd. Maar check vooral zelf alle Instagram pagina’s van Disney, Disney+, Marvel en Star Wars voor alle afbeeldingen en hier en daar wat korte clips! Voor het gemak hebben we de post opgesplitst in drie delen, waarvan dit het eerste deel is. Morgenochtend krijgen jullie de nieuwtjes van Marvel, morgenavond tot slot Star Wars en we starten vandaag met Disney. Enjoy!

Raya and the Last Dragon 5 maart bios en premier access
I know, deze is niet nieuw, maar er zijn nieuwe afbeeldingen van de personages beschikbaar en het is helder dat de film op 5 maart naar de bioscopen en via Premier Acces op Disney+ te zien zal zijn. Ik denk dat veel van ons wel uitkijken naar deze epische film. Ga ik het via Premier Acces bekijken? Bij Mulan heb ik dat niet gedaan, maar bij deze neig ik er misschien toch wel naar. Ja, ik ben makkelijk over te halen.

Flora & Ulysses
In deze film draait het om een tienjarige jongedame, genaamd Flora en haar eekhoorn met superkrachten, Ulysses. Als team knallen ze je scherm binnen vanaf 19 februari op Disney+. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek (Flora en de Fantastische Eekhoorn in het Nederlands) uit 2013, geschreven door Kate DiCamillo.

The Little Mermaid
De cast van de live-action verfilming van The Little Mermaid is bekend gemaakt op een nieuwe afbeelding. Halle Bailey (Ariel), Jonah Hauer-King (Prins Erik), Awkwafina (Jutter), Daveed Diggs (Sebastiaan), Jacob Tremblay (Botje), Melissa McCarthy (Ursula) en Javier Bardem (Koning Triton). De film wordt geregisseerd door Rob Marshall (Into the Woods en Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) en de muziek zal worden verzorgd door Lin-Manuel Miranda (Hamilton en Mary Poppins). Er zullen originele liedjes in terugkomen, maar ook nieuwe muziek wordt toegevoegd. Er is nog geen datum bekend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Disney (@disney)

Chip ‘n Dale Rescue Rangers
Chip (John Mulany) en Dale (Andy Samberg) zijn terug in een hybride live-action film Chip ‘n Dale: Rescue Rangers. Knabbel en Babbel waren toch altijd wel een van mijn favorieten en hun stemmen zo typerend, dus ik vraag me af of ze de stemmen dan nu ook wat gaan vervormen. De film zal vanaf een nog onbekende datum te zien zijn op Disney+.

Pinocchio
Pinocchio komt terug in een nieuwe live-action vertelling van het klassieke verhaal. Maar wacht… Was er al niet een nieuw Pinocchio? En komt er ook niet al een Pinocchio? Help! Ik volg het niet meer. Okay, in 2019 was er al een nieuwe Italiaans gesproken live-action Pinocchio. In 2021 komt er ook een Pinocchio aan die geregisseerd zal worden door Guillermo del Toro met onder andere Ewan McGregor, Cate Blanchett en Tilda Swinton in de hoofdrollen. En nu wordt daar een nieuwe aan toegevoegd, namelijk de live-action versie van Robert Zemeckis (Back to the Future) met Tom Hanks in de rol van Gepetto. We zullen nog even moeten wachten op een datum.

Peter Pan & Wendy
Geregisseerd door David Lowery (Pete’s Dragon) vliegen Peter Pan & Wendy naar Disney+. Met Yara Shahidi als Tinker Bell en Jude Law als Captain Hook belooft deze magische film weer een hoop avonturen te bezorgen. Helaas ook voor deze film nog geen datum bekend.

Disney Animated Series
Er komt een hele nieuwe en allereerste lading Disney Animation Series aan. Baymax!, ZooTopia+ en Tiana komen in 2022 en Moana, the series in 2023. Disney Animation maakte tot nu toe alleen films, maar nu brengen ze ook (ik neem aan zoals altijd) prachtige series naar Disney+.

Iwájú
Iwájú is de eerste samenwerking tussen Disney Animation en de Pan-Afrikaanse entertainment studio Kugali. Deze geanimeerde science-fiction serie komt in 2022 naar Disney+.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Disney (@disney)

Encanto
De teaser op Instagram maakt nu al dat ik zin heb in deze animatiefilm! In het najaar van 2022 zal de film ons verwarmen door ons mee te nemen naar Colombia. De film gaat over een magische familie in een magisch huis. De animatiefilm wordt geregisseerd door Byron Howard (Zootopia en Bolt) en Jared Bush (Zootopia en Moana). Charise Castro Smith (The Haunting of Hill House) is co-regisseur en co-schrijfster. Met muziek van wederom Lin-Manuel Miranda.

Turning Red
Turning Red gaat over Mei, een doorsnee tiener met doorsnee tiener problemen. Wat minder doorsnee is, is dat ze in een enorme Rode Panda verandert als ze enthousiast wordt! Turing Red wordt geregisseerd door Domee Shi, van de Pixar Animated Short Bao. Vanaf 22 maart is de film te zien in de bioscopen.

Lightyear
O ja, je leest het goed. Buzz Lightyear krijgt zijn eigen film met Chris Evans als de jonge Buzz Lightyear. 17 juni 2022 mogen we genieten van deze legendarische astronaut op het grote scherm. To infinity and beyond!!!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Disney (@disney)

The Mysterious Benedict Society
Een groep begaafde weeskinderen worden geadopteerd door een excentrieke weldoener en worden opgeleid voor een geheime missie. Klinkt een beetje als een kinderversie van The Umbrella Academy. Maar hey, dat is ook een vette serie, dus waarom niet! De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Trenton Lee Stewart uit 2007 en met Kristen Schaal in een van de hoofdrollen. De serie staat gepland voor 2021.

Dug Days
Een serie over Dug, de hond uit Up. Hoe fantastisch en wholesome wil je het hebben? Ook deze serie staat gepland voor 2021, maar er is nog niets over bekend.

PopCorn
Het enige wat we weten is dat het gaat over het duo uit de laatste Toy Story film, je weet wel, het konijn en het kuikentje. Ik verwacht eigenlijk dat het een serie is, maar misschien ook wel een special of een short. Who knows! Hopelijk later meer.

The Mighty Ducks: Game Changers
Deze serie is gebaseerd op de films uit de jaren 90 met Emilio Estevez weer in de hoofdrol van Gordon Bombay en nu ook Lauren Graham (Gilmore Girls). Er is helaas nog geen datum over bekend, maar gezien er al wel een heel kort stukje te zien was in de compilatie van Disney kunnen we er misschien in 2021 al van genieten.

Turner & Hooch
Nice, een serie van de gelijknamige film uit 1989 met toen Tom Hanks in de hoofdrol van Scott Turner. We weten nog niet veel over deze serie, behalve dat Josh Peck nu de rol van Scott Turner zal vervullen en dat er 13 afleveringen voor het eerste seizoen gepland staan.

Hocus Pocus 2
Ja! Een vervolg op Hocus Pocus uit 1993 met wederom Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy in de hoofdrollen van de Sanderson zusjes. Meer info hebben we niet, ook nog geen datum, dus geduld is een schone zaak. Maar misschien Halloween 2021 of 2022?

Limitless
In deze serie van National Geographic gaat Chris Hemsworth op zoek naar manieren om beter en langer te leven. Dat belooft wat! En mocht het beter en langer leven je niet zo interesseren is Chris Hemsworth ook gewoon een geestige gast die het vergroenen en verzorgen van de aarde serieus neemt, maar zichzelf vooral niet. 

Dat was deel 1 van onze nieuwsupdate rondom Disney Investor Day. Morgenochtend, deel 2 met het nieuws rondom Marvel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.